KOŠARKA

Počinje bitka za tri mjesta koja vode u A diviziju

Rivali su još i Austrija, Portugal, Švedska i Albanija. Između tih utakmica nema nijednog dana pauze (?!), a samo dvije ekipe prolaze u drugu fazu
0 komentar(a)
Kadetska reprezentacija Crne Gore, Foto: Kscg.me
Kadetska reprezentacija Crne Gore, Foto: Kscg.me
Ažurirano: 20.08.2014. 08:29h

Mlada reprezentacija je ispala, juniori su ostali u A diviziji. Sada na pohod ka eliti kreću juniori - košarkaši rođeni 1998. i kasnije će pod patronatom Dušana Dubljevića od danas do 30. avgusta u Strumici pokušati da nastave klackalicu i vrate se u društvo najboljih ekipa Starog kontinenta.

Najmlađe generacije „crvenih” su, naime, od 2011. na ovamo stalno mijenjale razred u kojem se nalaze i nasljednicima ostavljale zadatak ili da opstanu, ili da se vrate u elitu. Sada će među najjače pokušati da uđe jedna od, po mnogima, talentovanijih gerenacija crnogorskih košarkaša, koja će se u Makedoniji boriti za prva tri mjesta.

Crna Gora prvi meč u grupi D igra sa Švajcarskom večeras u 21 čas.

Rivali su još i Austrija, Portugal, Švedska i Albanija. Između tih utakmica nema nijednog dana pauze (?!), a samo dvije ekipe prolaze u drugu fazu.

Ti timovi će se ukrstiti sa selekcijama iz grupe C, u kojoj su Mađarska, Republika Irska, Češka, Bugarska i Holandija.

Dubljevićev sastav je odigrao osam pripremnih utakmica. Sa učesnicima A divizije je igrao po dva meča i sa svakim rivalom imao polovičan učinak - protiv Francuske u Tivtu (62:56 i 50:61), Bosne i Hercegovine u Sarajevu (68:56 i 61:63) i Hrvatske u Daruvaru (78:70 i 60:75).

Pozitivan skor je dostignut u revanšima sa selekcijom BiH, koju je Crna Gora u Tivtu savladala sa 82:70 i 67:58.

"Imali smo jake provjere protiv reprezentacija koje su u A diviziji i ti dueli pokazali su da ova generacija ima kvalitet da ostvari cilj - plasman u elitu. U svakom meču idemo na pobjedu, jer imamo kvalitet za to i vjerujem da će igrači opravdati očekivanja i predstaviti se u najboljem svjetlu", istakao je Dubljević.

Posljednja tri meča, „crveni” su igrali oslabljeni, jer u timu nije bilo ponajboljeg košarkaša Ognjena Čarapića, koji će biti spreman za večerašnju utakmicu sa Švajcarskom.

Upravo su Miloš Popović i on bili najefikasniji reprezentativci Crne Gore na prethodnom Evropskom prvenstvu, iako su bili najmlađi u ekipi.

U 12 odabranih su još dvojica sa prethodnog EP - Aleksa Dubak i Miloš Divac, te Nikola Vuković, Nikola Vujović, Gavrilo Vujačić, Ivan Raut, Milić Starovlah, Vladan Kaluđerović, Stefan Kljajić i Filip Nikčević.