Pavićević: Pobjeda protiv Izraela imperativ

Crna Gora i Izrael odigraće sjutra u Podgorici u 21 sat utakmicu četvrtog kola B grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
79 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2014. 12:55h

Košarkaškoj reprezentaciji Crne Gore pobjeda protiv Izraela je imperativ i da bi do nje došla mora prevazići svoje mogućnosti, kazao je selektor Luka Pavićević.

Crna Gora i Izrael odigraće večeras (21 čas) u Podgorici utakmicu četvrtog kola B grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Obje selekcije u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarile su po dva trijumfa i poraz.

Prvi međusobni duel u Nikoziji pripao je crnogorskim košarkašima 100:97.

Pavićević je kazao da žali što crnogorski košarkaši do kraja nijesu uspjeli da materijalizuju podvig koji su napravili pobjedom u prvom meču.

„Treba zanemariti činjenicu da je moglo biti bolje i treba se sjetiti da je moglo biti i gore. Nastavak kvalifikacija moramo tretirati kao novo takmičenje, u kojem u svakoj utakmici moramo ići na pobjedu. Računica je jasna i kalkulacija nema. Moramo odigrati hrabro i pametno, gdje bi pobjedom ponovo za korak se izdigli od ostalih timova u grupi“, kazao je Pavićević na konferenciji za novinare.

On smatra da će biti teško doći do pobjede, podsjećajući da Izrael dočekuje duel poslije pobjeda protiv Holandije i Bugarske.

„Dolaze sa velikim samopouzdanjem. Moramo im zaustaviti postizanje lakih poena, iz kontre i mnogobrojnih utrčavanja. Ključ je da svedemo Izrael na manji broj poena, a to možemo samo oduzimanjem lakih poena rivala. Očekuje nas teška utakmica, u kojoj ćemo morati da prevaziđemo sebe i svoje mogućnosti da bi došli do pobjede“, rekao je Pavićević.

On je naglasio da je izostanak Milka Bjelice dodatno oslabio ekipu.

„Očekuje nas težak meč, ali nećemo se predati. Potrudićemo se da prevaziđemo sve probleme i ostvarimo pobjedu“, rekao je Pavićević.

On je pozvao navijače da dođu u što većem broju i pomognu košarkašima da dođu do pobjede.

Krilo crnogorske reprezentacije Aleksa Popović kazao je da je za pobjedu neophodno zaustaviti tranziciju u igri i kontru rivala.

„Biće jako motivisani da nam se revanširaju nakon poraza u prvom meču. Moramo da smanjimo greške, posebno u odnosu na meč sa Holandijom, da pokažemo reakciju i odigramo koncentrisano 40 minuta. Svaku šansu koja nam se ukaže moramo iskoritisiti ukoliko želimo da pobijedimo. Poljuljano nam je samopouzdanje poslije poraza od Holandije, ali sam uvjeren da ćemo pokazati reakciju i izdići se iz teške situacije“, rekao je Popović.

Crna Gora je nakon startnih pobjeda protiv Izraela i Bugarske 70:64, u nedjelju poražena od Holandije 65:60.

Utakmica u dvorani Morača počeće u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Ulaz u Sportski centar Morača biće otvoren u 19, a zatvoren pola sata prije početka utakmice.

“Na ulazima će se pregledati lica i biće oduzeti -tvrdi predmeti, staklene i plastične flaše, metalani novac, upaljači, olovke, privjesci sa više ključeva, bočice parfema i ostale stvari koje mogu da ugroze aktere meča”, saopšteno je iz Košarkaškog saveza.

Navodi se da je zabranjeneo i unošenje transparaneta sa uvredljivim natpisima koji su upućeni učesnicima utkamice.

“Molimo sve navijače da da sportskim i fer navijanjem podrže reprezentaciju Crne Gore”, saopšteno je iz Saveza.

Galerija

Bonus video: