Dino Rađa među legendama: Biće mnogo suza...

Rađa je četiri godine igrao za Boston Seltikse, ali je najvćei trag ostavio u Evropi. Tri puta je bio klupski prvak, dva puta sa Jugoplastikom i jednom sa Panatinaikosom
67 pregleda 0 komentar(a)
kuća slavnih, Foto: Beta/AP
kuća slavnih, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.09.2018. 11:54h

Hrvatski košarkaš Dino Rađa postaće član Kuće slavnih u Springfildu.

Bivši reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske je prethodne noći sa još 12 asova na svečanoj ceremoniji ušao među legende američke i svjetske košarke.

Rađa je četiri godine igrao za Boston Seltikse, ali je najdublji trag ostavio u Evropi. Tri puta je bio klupski prvak, dva puta sa Jugoplastikom i jednom sa Panatinaikosom.

Sa reprezentacijom Jugoslavije ima dva zlata sa šampionata Starog kontinenta, osvojio je dva olimpijska srebra - jednom sa SFRJ i drugi put sa Hrvatskom.

FIBA ga je izabrala među 50 najboljih košarkaša svih vremena.

“Dolazim iz malog grada Splita, iz Hrvatske, u Kuću slavnih u Springifildu, i u ovom trenutku ne mogu da opišem osjećanja... Uzbuđen sam. Velika je čast i privilegija što se moje ime pominje uz legende košarke. Hvala vam puno. Biće mnogo suza na ceremoniji”, rekao je Rađa.

Pored Rađe, novi članovi Kuće slavnih postali su Rej Alen, Moris Čiks, Lefti Drizel, Grent Hil, Džejson Kid, Stiv Neš, Čarli Skot, Kejti Smit, Tina Tompson, Rod Torn, Ora Me Vašington i Rik Velts.

Bonus video: