Maraš: Pobjeda nad Izraelom značila bi mnogo

"Uvijek je teško igrati u gostima, tako će biti i u Nikoziji tako da znamo što nas očekuje", dodaje Maraš
94 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Maraš, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Ivan Maraš, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 06.08.2014. 19:38h

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore broji posljednje dane priprema za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i okršaj protiv u Nikoziji, na neutralnom terenu (zbog dešavanja u Izraelu).

"Privodimo kraju duge i naporne pripreme. Radili smo veoma naporno na Zlatiboru, potom smo imali jake provjere na turnirima u Sarajevu i Skoplju, ali bilo je i određenih nedostataka koje smo pokušali da ispravimo u proteklom periodu. Dobro nam je došao i turnir u Podgorici da ostavimo dobar utisak i pred našom publikom, da pokažemo da smo spremni za početak kvalifikacija. Vjerujem da će navijači u velikom broju biti uz nas u kvalifikacionim mečevima u "Morači", kazao je centar Ivan Maraš.

Izraelci su dobro poznat rival, jer su sa "crvenima" igrali i u prethodna dva ciklusa kvalifikacija.

Crna Gora je prije dvije godine u Podgorici savladala Izrael i najavila uspješne kvalifikacije koje su završene sa svih deset pobjeda. U kvalifikacijama za Eurobasket u Litvaniji 2011. godine, naša reprezentacija je poražena u Tel Avivu (77:73), ali se revanširala ubjedljivom pobjedom u Podgorici (79:69).

"Izrael je posljednjih godina često protivnik u kvalifikacijama, a uvijek se ispostavi da je duel protiv njih veoma značajan. Tako je i ovog puta jer se sastajemo već na startu i svjesni smo koliki je ulog, jer bi pobjeda značila mnogo. Uvijek je teško igrati u gostima, tako će biti i u Nikoziji tako da znamo što nas očekuje. Izrael je uz nas favorit za osvajanje prva dva mjesta koja donose plasman na Eurobasket", dodaje Maraš.

Za pobjeda u Nikoziji potrebno je maksimalno zalaganje tokom svih 40 minuta, kako bi se nametnuo naš stil igre, ističe Maraš.

"Igraju specifičnu košarku i teško je prilagoditi se njihovom ritmu i velikom broju preuzimanja. Moraćemo da se adaptiramo što prije i ukoliko uspijemo u tome, možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu. Izrael ima dva NBA igrača, Kaspi je jedan od ključnih, ali tu je još dosta kvalitetnih pojedinaca. Ukoliko uspijemo da zaustavimo njihove najbolje igrače i nametnemo naš stil igre, uz veliku želju i borbenost, možemo da se nadamo pobjedi. Trijumf u Nikoziji bi značio mnogo, daleko od toga da bio riješio pitanje prolaska na Eurobasket, ali bi donio potrebnu dozu samopouzdanja pred tri vezana meča u "Morači", zaključio je Maraš.

Bonus video: