Petrović: Za Cibonu ključan 1. septembar

On je legenda "vukova sa Tuškanca“ za koje je igrao čak devet godina, a ukupno šest sezona proveo je na klupi tog kluba
0 komentar(a)
Aco Petrović, Foto: Fonet
Aco Petrović, Foto: Fonet
Ažurirano: 06.08.2014. 13:24h

Aleksandar Petrović je prihvatio ponudu Milana Bandića, gradonačelnika Zagreba, i postao direktor Cibone.

On je legenda "vukova sa Tuškanca“ za koje je igrao čak devet godina, a ukupno šest sezona proveo je na klupi tog kluba.

Petrović će funkciju obavljati volonterski, a glavni zadatak mu je da spasi Cibonu od stečaja.

Prema planu koji je iznio na konferenciji za štampu, do 1. septembra bi trebalo da bude biti riješena blokada od strane FIBA, zbog duga od preko milion eura prema biovšim igračima - Marku Tomasu, Damiru Markoti, Gordanu Giričeku i Goranu Vrbancu.

"U datim okolnostima naša ponuda će biti maksimalno korektna. Ako do 1. septembra ne izvršim ono što sam obećao, moja riječ ne vrijedi ništa i čitav projekt pada u vodu. Ovo je posljednja šansa za spas Cibone. Ovaj datum je jednako važan za klupsku istoriju kao i titula prvaka Evrope. Ili će klub do 1. septembra klub profunkcionisati ili će otići u stečaj. Druga opcija ne postoji“, bio je jasan Petrović.

Petrović je objasnio da klubu nije potrebna deblokada od strane FIBA kako bi Cibona ponovno dovodila strance, već da se razbije atmosfera nepovjerenja prema klubu, sa kojom se susretao u svim dosadašnjim kontaktima.

Cibona će se u budućnosti oslanjati na darovite igrače iz juniorskog pogona, kojima bi bio priključen samo jedan Amerikanac.

"Budžet kluba za sljedeću sezonu biće 500.000 eura i ni centa više. Ekipa će se graditi oko petorice, šestorice talentovanih juniora, kojima će biti priključeni naši veterani i Amerikanac na poziciji pleja."

Neće biti promijena na klupi. Ekipu će i dalje voditi trenerski tandem Slaven Rimac i Jurica Golemac, uz pomoć iskusnog Vlada Vanjka.

"Oni su svojim prošlosezonskim rezultatima u potpunosti zaslužili povjerenje. Ja im se sigurno neću mješati u posao. Mogu pomoći savjetima, ako to od mene budu tražili, ali trenerski posao me ne zanima", objasnio je Petrović.

Bonus video: