Popović: Nadam se da će sada biti u redu

“Borac sam i optimista i vjerujem da ću iz svega ovoga izaći još jači", istakao je 28-godišnji košarkaš
77 pregleda 0 komentar(a)
Marko Popović, Foto: Savo Prelević
Marko Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.08.2014. 10:30h

Pola protekle sezone Marko Popović je kao kapiten predvodio Budućnost Voli, a drugu polovinu je drugove bodrio sa tribina.

Povreda koljena koja ga je mučila od januara terapijama nije mogla da se riješi, pa je jedino rješenje bila operacija, koja je prije nekoliko dana izvršena u Beogradu.

Za 28-godišnjeg košarkaša sada slijedi najvažniji dio - opravak i povratak na teren.

“Imao sam velikih problema sa koljenom. Nije bilo terapije koju nisam probao, tablete koju nisam popio, pokušalo se i sa plazmom, ali nije išlo. Primao sam i neke injekcije iz Njemačke, ali ništa nije pomagalo. Koljeno me i dalje boljelo. Pokušao sam da napravim uvod u ovu sezonu, radio sam 20 dana, ali sam osjećao bol. Otišao sam u Beograd na pregleda, gdje je i izvršena operacija”, kaže Popović za “Vijesti”.

Zbog svih napora kojima je izložen u posljednjih 10-tak sezone, koljeno je i dosta istrošeno.

“Nadam se da će sada biti sve u najboljem redu. Hodaću uz pomoć štaka naredne tri nedjelje, a onda slijedi period oporavka od šest do osam nedjelja”.

On se nada da je problemima sada došao kraj.

“Od 15. januara nisam odigrao nijedan meč, bol mi je stvarala velike probleme i nadam se da sam sada uspio da se riješim toga. Neću da žurim sa oporavkom, želim da sve ide svojim tokom i da se maksimalno oporavim prije povratka na teren. Ne razmišljam o bilo čemu osim o tome da se oporavim na pravi način, jer period iza mene nije bio nimalo lak. Probao sam na sve načine da se oporavim, ali nije išlo. Operacije je bila posljednja solucija i jedino rješenje”.

Iskusni košarkaš ističe da je sada najvažnije da ostane psihički jak i da iz svega ovoga izađe još jači.

“Borac sam i optimista i vjerujem da ću iz svega ovoga izaći još jači. Sigurno da nije lako nijednom sportisti da pauzira, ali u pitanju je viša sila. Sada moram da budem strpljiv, ne smijem da žurim sa oporavkom”, zaključio je Popović.

Protekle sezone, Popović je odigrao 16 mečeva u ABA ligi.

Čuo sam se sa ljudima iz Budućnosti

Popović je dijete Budućnost Volija, ponikao je u mlađim kategorijama i posljednjnih nekoliko sezona je bio i kapiten. Iako mu je završetkom sezone istekao i ugovor sa Podgoričanima, čelnici kluba ga nisu zaboravili.

“Čuo sam se sa ljudima iz kluba i interesovali su se kakva je situacija sa koljenom. Pričao sam sa sportskim direktorom Gavrilom Pajovićem onako neformano, nije bilo nikakve zvanične priče oko novog ugovora - objašnjava Popović.

I sam priznaje da o novom ugovoru ili eventualno novom klubu i na razmišlja.

“Najvažnije mi je da se oporavim, a vjerujem da bi krajem oktobra i početkom novembra mogao da počnem sa treninzima. Tek tada ću razmišljati o tome gdje ću nastaviti karijeru. Bilo bi neizbiljno da u ovakvoj sitiaciji razmišljamo o novom ugovoru ili klubu”.

Bonus video: