Žena u stručnom štabu San Antonija

Angažman u Sparsima će joj biti još jedna prilika da uđe u istoriju pošto će postati prva žena asistent u NBA ligi
0 komentar(a)
Beki Hemon, Foto: Www.katu.com
Beki Hemon, Foto: Www.katu.com
Ažurirano: 06.08.2014. 08:44h

Novi asistent Grega Popovića u stručnom štabu San Antonio Sparsa biće dosadašnja košarkašica WNBA franšize “Mamuza” Beki Hemon, objavio je B92.

Hemon ove sezone igra svoju 16. sezonu u WNBA, šest puta je bila na “ol-star” meču, a Popović je izrazio zadovoljstvo što će sarađivati sa njom.

"Veoma se radujem što će Beki Hemon biti dodata stručnom štabu. Posmatrao sam je prošle sezone i imam povjerenja da će njena košarkaška inteligencija, radne navike i međuljudske vještine koristiti Sparsima", rekao je Popovič.

Beki Hemon je legenda ženske košarke, Amerikanka koja je odlučila da zaigra za Rusiju i sa ruskim timom je na Olimpijadi u Pekingu osvojila bronzu.

Angažman u Sparsima će joj biti još jedna prilika da uđe u istoriju pošto će postati prva žena asistent u NBA ligi.

Košarkašica koja je najavila kraj igračke karijere na kraju ove WNBA sezone 2011. godine je uvrštena u listu 15 najboljih košarkašica ikada.

Hemon je sedma na vječnoj listi strijelaca u WNBA sa 5.809 poena, četvrta na listi asistenata sa 1.687 asistencija, a po broju odigranih utakmica je na šestom mjestu (445 mečeva).

Hemon je već zvijezda u San Antoniju, jer je u WNBA franšizi iz tog grada, San Antonio Starsima izglasana u najbolji tim decenije.

Bonus video: