Zvezda ljuta - Čović: Ne čestitamo ukradeno

Čović je apostrofirao greške u suđenju kao razlog porazu i naglasio da Košarkaški savez Srbije više ne postoji
2343 pregleda 7 komentar(a)
Nebojša Čović, Foto: BETAPHOTO
Nebojša Čović, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 17.02.2019. 21:24h

Predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović nazvao je trijumf KK Partizan u finalu Kupa Koraća "sistemskom krađom", prenosi B92.

Partizan je savladao najvećeg rivala 76:74 u Nišu koševima Džoka Lendejla sa linije za slobodna bacanja 0,2 sekunde prije kraja.

"Radi se o sistemskoj krađi, vraćamo se u vremena u kojima znamo šta se dešavalo. Mogli ste da vidite, KSS ne postoji! To je skup ljudi koji su zalutali. Pogledajte ložu, da li je sjedio jedan predstavnik Zvezde. ", rekao je Čović, "Večeras će vjerovatno biti srećni, samo neka nastave. Nije moje da analiziram sastav lože, mislim da država ima puno razloga da se zabavi time".

Sporan momenat meča dogodio se u poslednjoj sekundi kada su arbitri svirale faul Bilija Berona nad Lendejlom u poslednjoj akciji Partizana na 74:74. "Belošević je tendenciozno i vrlo lukavo potkradao Crvenu zvezdu, na kraju je završio posao. Čist faul u napadu nije sviran. Prije toga, nagradio ih je sa dva bacanja kada je isteklo vrijeme, nisu prenijeli loptu, na kraju Obrknežević svira nešto što se u košarci uopšte ne svira. Ako je to svirano, onda je trebalo da bude svirano i ono na Perperogluu. Ali to je Kup Srbije. Jasno ćemo da preispitamo da li u tim akcijama uopšte treba da učestvujemo. Nikad ne čestitam ukradeno, pa neću ni večeras. Ovdje se završava naša diskusija", naglasio je Čović.

Bonus video: