Ulcinj pojačao perspektivni bek, Petar Kusovac

Kusovac je u prethodnoj sezoni postizao 13,4 koševa po meču, a osvojio je i Regionalnu univerzitetsku košarkašku ligu
56 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 03.08.2014. 21:09h

Bek ABS Primorja, Petar Kusovac, u narednoj sezoni nosiće dres košarkaškog kluba Ulcinj. Kusovac, koji je u prethodnoj sezoni Prve košarkaške lige prosječno za ABS Primorje postizao 13,4 peona i imao 3,8 skokova po utakmici, je danas dogovorio saradnju sa KK Ulcinj.

"Prvobitni plan mi je bio da se oprobam u inostranstvu i bilo je nekoliko ponuda. Ipak, ni jedna od njih nije zadovoljila moje ambicije i potpisao sam za Ulcinj. Mislim da je to korak naprijed u mojoj karijeri, jer ću raditi sa iskusnim trenerom Momirom Milatovićem, koji je vodio sjajne ekipe a i selektor je naše ženske košarkaške reprezentacije. To je i prelomilo da potpišem za Ulcinj, jer ću imati sjajnu priliku da dodatno napredujem i nadam se budem još bolji u narednoj prvoligaškoj sezoni. Trudiću se da se nametnem u novom klubu od samog starta priprema", kazao je 20-godišnji bek-šuter Kusovac.

Osim u ABS Primorju, Kusovac je sjajnim rolama predvodio i košarkašku selekciju Univerziteta Crna Gora do pobjede u 1. Regionalnoj univerzitetskoj košarkaškoj ligi. Trijumf UCG je bio iznenađujući, jer su u grupnoj fazi Univerzitet Beograd i Univerzitet Novi Sad slovili za favorite fajnl-fora odigranog u Podgorici.

Bonus video: