Crna Gora ubjedljiva protiv Švajcarske, Ročesti igra kvalifikacije

Izabranici Luke Pavićevića savladali su večeras selekciju Švajcarske 97:61 (30:19, 28:14, 15:11, 24:17)
1 komentar(a)
Aleksa Popović, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Aleksa Popović, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 02.08.2014. 22:16h

Muška seniorska reprezentacija upisala je ubjedljivu pobjedu u svom prvom meču na turniru u Podgorici, u sklopu priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine – izabranici Luke Pavićevića savladali su večeras selekciju Švajcarske 97:61 (30:19, 28:14, 15:11, 24:17).

Švajcarska je upisala i drugi poraz nakon što je juče, na startu turnira, poražena od Mađarske (70:67) i zauzela je treće mjesto.

Suad Šehović i drugovi dominirali su tokom čitavog meča, pitanje pobjednika riješili su do kraja prvog poluvremena (58:33), a u nastavku su sačuvali visoku prednost.

Svi igrači dobili su priliku i upisali se u listu strijelaca. Najefikasniji je bio Nemanja Radović sa 13 poena. Suad Šehović je meč završio sa 12, a Aleksa Popović sa 11 poena. U poraženoj selekciji najbolji je bio Oliver Fogt sa 13 poena.

"Na turniru igramo protiv dvije reprezentacije koje su dobro utrenirane i taktički zahtjevne što nam je potrebno kako bi spremno dočekali početak kvalifikacija. Odigrali smo dobru utakmicu i protiv Mađarske treba da odigramo na sličan način jer se radi o kvalitetnijem protivniku. Moramo da ponovimo ispravnost u igri koja je postojala u ovom duelu i da u određenim momentima ispravimo određene neispravnosti koje smo uočili. U kvalifikacijama moramo da budemo konstantni prije svega kada je u pitanju igra u odbrani", kazao je nakon meča selektor Pavićević.

Selektor je odlučio i koji će od dvojice naturalizovanih Amerikanaca igrati u kvalifikacijama.

"Tajris Rajs nije bio potpuno spreman zbog određenih porodičnih problema, ali je došao da podrži tim i da bude uz nas. Imamo dva Amerikanca koji su i dobri igrači i dobri ljudi. Odlučili smo da Tejlor Ročesti iznese kvalifikacija, a da Rajs to podržava iz pozadine", dodao je Pavićević.

Naša reprezentacija će u nedjelju (21 sat) igrati protiv Mađarske za prvo mjesto na turniru, a biće to i posljednja provjera uoči premijernog meča u kvalifikacijama protiv Izraela, koji je na programu 10. avgusta u Nikoziji.

Bonus video: