VELIKI PEH

Košarka u SAD stala poslije teške povrede Džordža

"Moramo da se odmaknemo nazad i zaustavimo prije nego što bilo šta uradimo. Naša prva i osnovna briga je Pol Džordž", rekao je Kolanđelo novinarima u Las Vegasu
1 komentar(a)
Ažurirano: 02.08.2014. 16:11h

Američka košarka trenutno je stala poslije užasne povrede Pola Džordža u prijateljskoj utakmici, a direktor nacionalne organizacije Džeri Kolanđelo rekao je da je taj igrač svima prva i osnovna briga.

"Svima je ovo jako teško palo, kompletnoj organizaciji, svi smo se potresli. Moramo da se odmaknemo nazad i zaustavimo prije nego što bilo šta uradimo. Naša prva i osnovna briga je Pol Džordž", rekao je Kolanđelo novinarima u Las Vegasu.

U prijateljskoj utakmici dvije selekcije SAD koja je trebalo da pomogne u izboru igrača za Svjetsko prvenstvo, Džordž je pri doskoku udario u kontrukciju koša i teško povrijedio donji dio noge.

Utakmica je poslije toga prekinuta, a sama priroda povrede užasnula je ne samo gledaoce u hali i one koji su pratili utakmicu, već i kompletnu svjetsku košarkašku javnost.

Džordž je bio miran, dok su ga roditelji tješili pored nosila. Obje ekipe su se zajednički pomolile na terenu. Mnogi igrači nisu mogli da se saberu pošto su prisustvovali prizoru. Kajri Irving je dugo poslije toga plakao u zagrljaju svog oca.

"Pustićemo da prođe neko vrijeme prije nego što počnemo da pričamo o drugim stvarima, kao što je spisak... Sve to djeluje nevažno kada se ovako nešto desi i stvari počnete da gledate iz drugog ugla", rekao je Kolanđelo.

Selektor Majk Kžiževski uspio je da ostane smiren, ali je takođe zamolio za strpljenje.

"Sve je sada stalo, i tako i treba da bude. Ne bi bilo u redu da pričamo o bilo čemu drugome. Mi smo uz Džordža, njegovi roditelji su s njim i ljudi iz (igračevog kluba) Indijane. Tako i treba da bude. Molim vas za strpljenje", rekao je Kžiževski.

Prije nego što se Džordž povrijedio, u centru pažnje je bio Derik Rouz, koji je igrao svoju prvu utakmicu poslije devet mjeseci i dJelovao je brzo i spremno.

Džordž sigurno neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Španiji, a neizvjestan je nastup i u NBA ligi.

Ovo bi moglo da ima i teže posljedice po američku reprezentaciju, koju najbolji igrači NBA uglavnom izbjegavaju, osim donekle za Olimpijadu. Ta situacija se promenila na bolje od kada je 2005. Kolanđelo došao na čelo organizacije reprezentativnih selekcija.

Galerija

Preporučujemo za Vas