Poklopile su se ambicije

“Imao sam još nekoliko ponuda, ali je Budućnost Voli bila najkonkretnija”, kazao je Planinić za „Vijesti”
0 komentar(a)
Darko Planinić, Foto: Aba liga
Darko Planinić, Foto: Aba liga
Ažurirano: 02.08.2014. 15:18h

Angažovanjem Darka Planinića, Budućnost Voli je riješila veliki problem u reketu. Svojevremeno igrajući za Široki, 23-godišnji centar je bio jedan od najboljih košarkaša u ABA ligi. Odlaskom u Makabi, izgubio je kontinuitet, a protekle sezone je igrajući za Cibonu na pozajmici, pokazao da nije zaboravio da igra. U Podgoricu dolazi motivisan da dokaže klasu i pokaže da čelnici „plavih” nisu pogriješili što su ga angažovali.

"Prije svega srećan sam što sam došao u Budućnost. Radi se o klubu sa velikim abicijama, želje su nam se poklopile i došlo je do saradnje. Imao sam još nekoliko ponuda, ali je Budućnost bila najkonkretnija. Dodatni razlog za moj dolazak je i to što klub forsira sistem igre koji meni odgovara i gdje ću moći da dokažem kvalitet. Vjerujem da će saradnja biti na obostrano zadovoljstvo i vjerujem da ćemo imati uspješnu sezonu", rekao je Planinić za „Vijesti”.

Reprezentativac Hrvatske smatra da Budućnost Voli može da se uključi u borbu za osvajanje ABA lige.

"Vidim da je stigao i Rikić, pravi se ozbiljan tim koji može da uradi mnogo u ABA ligi. Sada se igra plej-of i sve je moguće. Niko nije davao Ciboni prošle sezone šanse da može da uradi bilo šta na završnom turniru u Beogradu, a na kraju smo osvojili titulu. Ako se kockice slože na pravi način, u šta ne sumnjam, vjerujem da možemo mnogo. Da ne vjerujem da možemo mnogo, ne bih ni dolazio", zaključio je Planinić.

On se trenutno nalazi u Slavonskom Brodu, na pripremema selekcije Hrvatske za Svjetsko prvenstvo u Španiji. Zbog toga se još ne zna kada bi trebalo da se priključi novim saigračima.

Inače, za Planinića je, kako su objavili hrvatski mediji, interesovanje pokazala i Cedevita, ali su Podgoričani bili brži i uspjeli da ga angažuju.

Dvadesettrogodišnji Mostarac je potpisao ugovor do juna 2016, a protekle sezone je na 26 mečeva u ABA ligi imao prosjek od osam poena i 3,4 skoka.

U Evrokupu je imao učinak od 5,7 poena i 2,6 skokova, dok je u hrvatskom prvenstvu imao prosječan skor od 8,6 poena i četiri skoka.

Afirmaciju je stekao u dresu Širokog, odakle je januara 2012. otišao u redove Makabija.

Bonus video: