Đilas: Srbija odustala od kandidature za EP 2015

"Odustali smo od organizacije, za domaćinstvo jedne od grupa je potrebno više od dva miliona eura, a mislim da je ta suma pretjerana za naše uslove", rekao je Đilas
0 komentar(a)
Dragan Đilas, Foto: Screenshot (B92)
Dragan Đilas, Foto: Screenshot (B92)
Ažurirano: 01.08.2014. 09:30h

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas izjavio je danas da je Srbija odustala od kandidature za organizaciju Evropskog prvenstva 2015. godine zbog prevelikih troškova.

"Odustali smo od organizacije, za domaćinstvo jedne od grupa je potrebno više od dva miliona eura, a mislim da je ta suma pretjerana za naše uslove. Uradili smo ono što je jedino moguće u ovom trenutku", rekao je Đilas za današnje izdanje Blica.

Za domaćinstvo velikog takmičenja kakvo je Evropsko prvenstvo potrebno je između četiri i šest miliona eura, a za organizaciju takmičenja u jednoj od grupa više dva miliona.

Evropsko prvenstvo 2015. godine trebalo je da se održi u Ukrajini, ali je Košarakški savez te zemlje odustao zbog nestabilne političke situacije, pa će se turnir najvjerovatnije održati u Francuskoj.

"Prvenstvo će vjerovatno uzeti Francuzi, oni će na fudbalskom stadionu da naprave košarkašku halu kapaciteta 30.000 mjesta, igraće Toni Parker, pa planiraju da od osmine finala sakupe 100.000 ljudi na tribinama, što će im se isplatiti prosječnom cijenom karata od 40 eura", rekao je Đilas.

Bonus video: