Repeša: Budućnost nije korektna, zateže oko Gordića

"Problem sa Gordićem je ponovo aktuelan, jer Budućnost zateže oko njegovog puštanja. Mislim da je od Budućnosti to jako nekorektno, jer pušta domaće igrače da igraju u reprezentaciji, a Gordiću ne dozvoljava", rekao je Repeša
92 pregleda 4 komentar(a)
Nemanja Gordić, Foto: Savo Prelević
Nemanja Gordić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.09.2018. 15:23h

Selektor Bosne i Hercegovine Jasmin Repeša imao je šta da poruči KK Budućnost Voli, sve zbog slučaja "Nemanja Gordić".

Plejmejker "plavih" izgleda neće zaigrati za "zmajeve" u septembarskim kvalifikacionim mečevima za Mundobasket protiv Finske i Češke, jer ga klub ne pušta.

Repeša je odluku Budućnosti "da zateže" nazvao - nekorektnom.

"Problem sa Gordićem je ponovo aktuelan, jer Budućnost zateže oko njegovog puštanja. Mislim da je od Budućnosti to jako nekorektno, jer pušta domaće igrače da igraju u reprezentaciji, a Gordiću ne dozvoljava", rekao je Repeša.

Bivši trener Armani Milana i Cedevite je nedavno preuzeo BiH pošto se Duško Vujošević zbog problema sa zdravljem povukao s mjesta selektora.

"Zamjenu za Gordića nemamo, jer je 3. septembra istekao rok za prijavu igrača za ovaj kvalifikacioni ciklus. I da se pojavi neko ime koje bi ga moglo zamijeniti, ne bismo mogli da ga prijavimo. Da se radi o bilo kojoj drugoj poziciji, možda bi nam bilo lakše naći zamjenu, ali pozicija "jedinice" je veoma osjetljiva", istakao je Repeša.

Gordić se početkom ljeta nije odazvao pozivu u nacionalni tim, a Vujošević je tada javno rekao razlog koji nije košarkaški.

"Imao je obećanje iz ovih fondova za srušene kuće u ratu, da će on dobiti dio da se obnovi njegova kuća u Mostaru, te da će Košarkaški savez urgirati da se to dogodi. Napravljen je i predugovor, trebalo je da se počne sa radovima, ali to nikad nije riješeno", istakao je Vujošević u junu uoči meča sa Francuskom u Tuzli.

Bonus video: