Juniori debituju protiv "crvene furije"

Prvi meč na Evropskom prvenstvu naši juniori igraju sa sa „crvenom furijom” od 17.30 časova
0 komentar(a)
Muška juniorska košarkaška reprezentacija, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Muška juniorska košarkaška reprezentacija, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 24.07.2014. 09:10h

Juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore danas počinje svoje prvo učesće na prvenstvu Evrope za igrače mlađe od 18 godina, koje se održava u turskom gradu Konja.

Izabranici Dragana Radovića se nalaze u grupi D, sa Španijom, Rusijom i Srbijom. Prvi meč naši juniori igraju sa sa „crvenom furijom” od 17.30 časova.

"Cilj je da ostanemo u A diviziji, koju smo izborili nakon sedmog pokušaja. Stručni štab je zadovoljan odrađenim u pripremnom periodu i svi u našoj ekipi se nadaju da ćemo uspjeti un Turskoj naši momci izboriti opstanak u elitnu diviziju", kazao je Radović.

Posao za njegove izabranike neće biti nimalo lak, pošto treba izboriti treće mjesto u „grupi smrti”.

"Sa odrađenim u pripremnom periodu moram da budem zadovoljan. Uz dobru atmosferu koja nas krasi, očekujem da na prvenstvu budemo na visini zadatka. S obzirom na to da smo u veoma teškoj grupi, u kojoj su rivali Španija, Srbija i Rusija i u kojoj smo autsajderi, opstanak u eliti ne može da bude teži. Sistem takmičenja je takav da morate biti na maksimalnom nivou tokom čitavog prvenstva. Nijanse dijele osam ekipa koje će igrati u borbi za medalju, ali i osam ekipa koje će tražiti opstanak u A diviziji. Želja mi je da u svakoj utakmici pružimo maksimum i da uz dozu sportske sreće ostvarimo cilj. U svakom slučaju, imamo talentovanu generaciju pred kojom je, bez obzira na rezultat u Turskoj, lijepa budućnost", zaključio je Dragan Radović.

Juniori imaju i važan zadatak da ostanu u eliti, jer je iz nje nedavno ispala mlada reprezentacija, a kadeti će tek igrati Evropsko prvenstvo B divizije.

Bonus video: