Crna Gora ispala iz A divizije

"Crveni" su od prve sekunde bili potpuno inferiorni, Česi su poslije nepuna dva minuta vodili 10:0 i bilo je jasno da će oni ugrabiti 17. mjesto, posljednje koje donosi opstanak
1 komentar(a)
Mlada košarkaška reprezentacija, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Mlada košarkaška reprezentacija, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 20.07.2014. 16:10h

Otkada su Vladimir Dašić i drugovi uveli Crnu Goru u A diviziju evropske košarke, mlada reprezentacija je svakog ljeta igrala u eliti.

Nakon sedam nastupa u najjačem društvu, igrači do 20 godina će naredne sezone ponovo biti u B diviziji, jer je generacija 1994 izgubila ključni meč za opstanak.

Tim Mihaila Pavićevića je očajan šampionat na Kritu okončao katastrofalnim izdanjem i ubjedljivim porazom od Češke (83:55).

"Crveni" su od prve sekunde bili potpuno inferiorni, Česi su poslije nepuna dva minuta vodili 10:0 i bilo je jasno da će oni ugrabiti 17. mjesto, posljednje koje donosi opstanak.

Da stvar bude još gora, Crna Gora je u prvom meču na šampionatu savladala upravo Češku, i to bez ikakvih problema (84:70). Nažalost, kada je bilo najpotrebnije, Pavićevićevi izabranici su potpuno podbacili...

U A diviziji su trenutno samo juniori, koji su prošle godine prvi put ušli u elitu, nakon sedam uzastopnih nesupjeha. Boriće se da u njoj ostanu od 24. jula do 3. avgusta, kada se igra šampionat u turskoj Konji.

Posljednji će na parket kadeti, koji će od 20. do 30. jula pokušati da se vrate u elitu. Do sada su nekoliko puta ispadali i vraćali se...

Bonus video: