Druga pobjeda B reprezentacije na turniru u Kini

Izabranici Igora Jovovića su, nakon produžetka, savladali selekciju Srbije 85:84
1 komentar(a)
B košarkaška reprezentacija, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
B košarkaška reprezentacija, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 19.07.2014. 12:45h

Košarkaška B reprezentacija Crne Gore upisala je i drugu pobjedu na turniru "Sino-European cup 2014" u Kini - izabranici Igora Jovovića su, nakon produžetka, savladali selekciju Srbije 85:84.

Crna Gora na startu turnira u petak je savladala selekciju Njemačke 85:80.

U duelu protiv Srbije, naša reprezentacija imala je priliku da dođe do pobjede i u regularnom toku, ali je pobjednik odlučen nakon dodatnih pet minuta u kojem su "crveni" prikazali više od protivnika.

Do druge pobjede u Kunšanu, našu reprezentaciju predvodili su Nikola Korać sa 17, Goran Gajović sa 13, te Balša Radunović i Filip Barović, koji su postigli 12, odnosno 11 poena.

"Zahtjevna utakmica protiv talentovanog protivnika. Vodili smo većim dijelom meča, ali nam protivnik nije dozvoljavao da prelomimo meč u našu korist. Krajem posljednje cetvrtine pobjeda je bila dovedena u pitanje, ali smo realizovali slobodna bacanja i otišli u produžetak. U dodatnih pet minuta smo bili strpljiviji od protivnika i velikom borbom došli smo do pobjede. Okrećemo se narednom meču protiv domaćina Kine", kazao je selektor Jovović za sajt Košarkaškog saveza Crne Gore.

U posljednjem meču prvog dijela turnira, Crna Gora u nedjelju (10 sati) će igrati protiv Kine.

Nakon prvog dijela turnira koji je odigran u Kunšanu, slijede dva dana pauze, a 23. jula počinje drugi dio turnira koji će biti odigran u Harbinu, gdje će reprezentacije još jednom međusobno odmjeriti snage.

Bonus video: