Vilijams: Želim da odbranimo titulu u ABA ligi

"Ovo je moja prva sezona u Evropi i šansa da igram u ABA i Evroligi je za mene blagoslov i nagrada za naporan rad koji sam uložio", rekao je po dolasku u Podgoricu Vilijams
3019 pregleda 1 komentar(a)
Devin Vilijams, Foto: Facebook
Devin Vilijams, Foto: Facebook
Ažurirano: 18.02.2019. 07:56h

Novo pojačanje Budućnost Volija, američki centar Devin Džavar Vilijams stigao je sinoć u Podgoricu.

"Upravo sam sletio i ono što mogu reći je da grad nije prevelik ali se osjeća zajedništvo, da cijeli grad stoji iza kluba, kao velika porodica. Samo želim da budem najbolji što mogu, nađem svoju ulogu i radim naporno kao i uvijek", kazao je po dolasku Vilijams, a njegova izjava objavljena je na Facebook stranici šampiona ABA lige.

On u Budućnost Voli stiže iz turskog Bujukčekmečea. U turskom šampionatu bio je najbolji skakač prvenstva, sa 11,8 skokova po meču. Prosječno je postizao 17,7 poena.

"Ovo je moja prva sezona u Evropi i šansa da igram u ABA i Evroligi je za mene blagoslov i nagrada za naporan rad koji sam uložio. Želim da pomognem ekipi da dođe do što više pobjeda i da odbranimo titulu ABA Lige. Zahvalio bih se ekipi, gradu, predsjedniku kluba, trenerima i svima koji su mi pružili ovu priliku", rekao je Vilijams.

Vilijams ima 24 godine, visok je 206 centimetara, Igrao je na koledžu Vest Virdžinija, nije draftovan, a pokušao je da se izbori za NBA ugovor u Milvokiju, Šarlotu i Bostonu. Igrao je i u Australiji i Portoriku.

Bonus video: