Budućnost odgovorila Repeši i Bosancima: Gordić je odbio poziv u reprezentaciju

“Nemanja Gordić je prethodnog mjeseca odbio zvaničan poziv Košarkaškog saveza BIH”, navodi se u saopštenju Budućnosti
131 pregleda 0 komentar(a)
KK Budućnost - KK Cibona Nemanja Gordić, Foto: Filip Roganović
KK Budućnost - KK Cibona Nemanja Gordić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 10.09.2018. 12:08h

KK Budućnost Voli “nije i neće ni u buduće određivati da li će neko od košarkaša zaigrati u reprezentaciji ili ne”, navodi se u reagovanju podgoričkog kluba na poruke iz Bosne i Hercegovine da je Nemanji Gordiću zabranjeno da igra za nacionalni tim te zemlje u septembarskim mečevima kvalifikacija za Mundobasket.

Selektor BiH Jasmin Repeša prije dva dana je rekao da Budućnost “pušta domaće igrače da igraju u reprezentaciji, a Gordiću ne dozvoljava”.

“Nemanja Gordić je prethodnog mjeseca odbio zvaničan poziv Košarkaškog saveza BIH”, navodi se u saopštenju Budućnosti.

“Upravi KK Budućnost Voli je pred početak priprema jasno stavio do znanja da se neće odazvati pozivu, što je i potvrdio nakon priprema u Kolašinu.

Ne ulazimo u razloge Nemanjine odluke i loše komunikacije između njega i Saveza. Nemanja Gordić u našem klubu ima višegodišnji ugovor, svjestan je svoje odgovornosti i obaveza prema klubu, kao i važnosti poštovanja svih dogovora izmedju Uprave i igrača, kao i važnosti svoje uloge u klubu u susret predstojećoj sezoni”, navodi se u saopštenju.

“Ovim putem, sugerišemo Košarkaškom savezu BiH da odnose između klubova, igrača i reprezentacija treba pažljivo graditi, na profesionalnim i korektnim osnovama, kontinuirano i sa puno odgovornosti i međusobnog uvažavanja, ne kroz medijske prozivke i optužbe”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: