Dubljević objavio spisak kadeta za pripreme u Tivtu

Crvene zvezde u Evroligi igraće u grupi D sa Olimpijakosom, Valensijom, Laboral Kučom, Galatasarajem i Neptunasom
140 pregleda 0 komentar(a)
muška kadetska košarkaška reprezentacija, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
muška kadetska košarkaška reprezentacija, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 10.07.2014. 16:14h

Selektor kadetske košarkaške reprezentacije Crne Gore Dušan Dubljević objavio je danas spisak igrača koji će se pripremati u Tivtu za Evropsko prvenstvo B divizije koje će od 20. do 30. avgusta biti odigrano u Strumici.

Crnogorski kadeti okupljanjem u Podgorici i ljekarskim pregledima zvanično su danas počeli pripreme za šampionat.

Dubljević je pozvao 18 igrača. Na spisku su: Ognjen Čarapić, Nikola Vujović, Filip Nikčević, Aleksa Dubak, Miloš Popović, Matija Novaković, Radule Raspopović i Viktor Vukčević (Budućnost), Nikola Vuković, Gavrilo Vujačić (Sutjeska), Stefan Kljajić (Sutomore).

Pozvani su i Milić Starovlah, Vladan Kaluđerović (Podgorica), Miloš Divac (Pistoja, Italija), Ivan Raut (Pro Basket), Andrija Slavković (Centar), Pavle Titić (Joker) i Stefan Džogazović (Pljevlja).

Dubljević je kazao da ga raduje što su svi igrači koje je pozvao zdravi i motivisani za pripreme.

"Za 37 ili 38 dana, koliko traju pripreme, odigraćemo osam prijateljskih utakmica. Naš osnovni cilj je plasman u A diviziju, za šta smatram da imamo kvalitet. Ekipa je to demonstrirala na posljednjem okupljanju, turniru u Istanbulu. Dobro smo se predstavili u konkurencijio jakih reprezentacija poput Tusreke, Srbije i Argentine", rekao je Dubljević na konferenciji za novinare.

On je naglasio da Crna Gora ima realne šanse da se vrati u A diviziju.

"Dogovoreno je osam prijateljskih utakmica. Počinjemo duelima sa Francuskom u Tivtu 28. i 30. jula. Slijede gostovanja i dvomeči sa Bosnom i Hercegovinom (BIH) i Hrvatskom. Generalna proba biće dueli sa BIH i Tivtu 11. i 12. jula. Put za Strumicu planiran je za 18. jul", rekao je Dubljević.

On je istakao da će najozbiljniji kandidati Crnoj Gori za povratak u A diviziju biti Slovenija i Švedska.

"Slovenija nas je dobila na turniru u Turskoj, dok je Švedska standardno dobra u tom uzrastu. Naš cilj je A divizija, ali bar sedam ili osam reprezentacija dolazi na šampionat sa istim ambicijama i razmišlja na isti način kao i mi. U B diviziji igra nekoliko reprezentacija koje bi na ozbiljnom nivou igrale i u višem rangu. Smatram da imamo kvalitet i to su oni pokazali", rekao je Dubljević.

Kapiten Ognjen Čarapić očekuje naporne pripreme i uspješan nastup na šampionatu u Strumici.

"Očekujem naporne pripreme, koje ćemo iskoristiti da se što bolje pripremimo za šampionat. Imamo dobru ekipu i naš glavni cilj je plasman u A diviziju", rekao je Čarapić.

Crna Gora će na šampionatu igrati u D grupi sa Švedskom, Austrijom, Portugalom i Švajcarskom, sa kojom će se sastati u prvom kolu, 20. avgusta.

Najbolje tri selekcije iz grupe nastaviće takmičenje u drugoj fazi.

Plasman u A diviziju izboriće prve tri selekcije sa šampionatu.

Bonus video: