Kadeti startuju 10. jula

"Imamo jasan cilj, plasman u A diviziju. Imamo kvalitet za to", kazao je selektor Dušan Dubljević
79 pregleda 0 komentar(a)
Dušan Dubljević, Foto: Www.kk-sutjeska.me
Dušan Dubljević, Foto: Www.kk-sutjeska.me
Ažurirano: 08.07.2014. 13:04h

Kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore pripeme za Evropsko prvenstvo B divizije počeće 10. jula, kazao je selektor Dušan Dubljević.

Šampionat će biti odigran od 20. do 30. avgusta u Strumici.

On je rekao da će se kadeti pripremati u Tivtu, kao i da je planirano osam prijateljskih utakmica.

"Pripreme počinjemo 10. jula i odradićemo ih u Tivtu. Dogovoreno je osam prijateljskih utakmica. Počinjemo duelima sa Francuskom u Tivtu 28. i 30. jula. Slijede gostovanja i dvomeči sa Bosnom i Hercegovinom (BIH) i Hrvatskom. Generalna proba biće dueli sa BIH i Tivtu 10. i 11. jula. Put za Strumicu planiran je za 18. jul", rekao je Dubljević agenciji MINA.

On je kazao da je cilj crnogorskih kadeta na šampoionatu u Strumici povratak u A diviziju.

"Imamo jasan cilj, plasman u A diviziju. Imamo kvalitet za to", kazao je Dubljević.

On je kazao da su se igrama u ranijim akcijama kao nosioci istakli Ognjen Čarapić i Miloš Popović, na pozicijama jedan i pet.

"Ima još dosta kvalitetnih igrača. Nadam se da će se njima priključiti i imati značajnu ulogu Nikola Vuković, Aleksa Dubak, Vladan Kaluđerović i Milić Starovlah", rekao je Dubljević.

On je kazao da na šampionat neće putovati talentovani Dino Radončić, koji je nedavno potpisao trogodišnji ugovor sa madridskim Realom.

"Nijesmo uspjeli da se izborimo za njega. Ne znamo za koju će reprezentaciju igrati, Crnu Goru, Srbiju ili Španiju. Probali smo, ali za sada ništa od igranja za Crnu Goru. Prošle godine je on bio na pripremama kadetske reprezentacije", zaključio je Dubljević.

Crna Gora će na šampionatu igrati u D grupi sa Švedskom, Austrijom, Portugalom i Švajcarskom, sa kojom će se sastati u prvom kolu, 20. avgusta.

Bonus video: