Bertans raskinuo ugovor sa Partizanom

"Dođe vrijeme kad djeca idu iz kuće, ima zahvalne i nezahvalne djece, postoji Lovernj, a postoji i Bertans", dodao je Vujošević
108 pregleda 0 komentar(a)
Davis Bertans, Foto: REUTERS
Davis Bertans, Foto: REUTERS
Ažurirano: 03.07.2014. 19:25h

Letonski košarkaš Davis Bertans raskinuo je danas ugovor sa Partizanom, objavio je njegov agent Arturs Kalnitis na Tviteru.

"On je sada slobodan agent", napisao je Kalnitis.

Ugovor koji je Bertans imao sa beogradskim klubom isticao je sljedeće godine. Njega je 2011. godine na draftu izabrala Indijana, ali ga je "trejdovala" u San Antonio.

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je danas da nije iznenađen odlukom Letonca Davisa Bertansa da raskine ugovor sa crno-bijelima, jer se klub nalazi u teškoj finansijskoj sitiaciji.

"Dugo sam upozoravao na opasnosti koje donosi teška situacija u klubu, jedna od tih je da igrači mogu jednostrano da izađu iz ugovora, jer nisu plaćeni. On je iskoristio tu mogućnost i raskinuo je ugovor na štetu kluba", rekao je Vujošević Tanjugu.

Letonac je u Partizan došao u januaru 2012. godine iz ljubljanske Olimpije. Bertans je sa crno-bijelima osvojio tri titule prvaka Srbije, Jadransku ligu i Kup Radivoja Koraća.

"Razumijem svakoga ko očekuje da dobije ono što zaradi, pritom, njemu je kao i svima bila poznata situacija u kojoj se klub nalazi. Dođe vrijeme kad djeca idu iz kuće, ima zahvalne i nezahvalne djece, postoji Lovernj, a postoji i Bertans", dodao je Vujošević.

Bogdanović: Razmišljao sam da odem iz Partizana

Jedan od najboljih mladih evropskih košarkaša Bogdan Bogdanović rekao je da je razmišljao o odlasku iz Partizana nakon što ga je trener Duško Vujošević prošlog mjeseca uhvatio za vrat, ali je odustao od toga poslije razgovora sa saigračem Sašom Pavlovićem.

"Zaustavio me je Pavlović, razgovarali smo, on je pomogao da se smirim. Odlučio sam da ne reagujem i da ne govorim ništa u javnosti. Iskreno i publika me je vratila, skandirali su moje ime. Osjetio sam obavezu da im vratim za tu podršku. Ne znam zašto se to desilo. Kada bih vratio vrijeme unazad, ne bih reagovao drugačije, ali mislim da bi Vujošević reagovao drugačije. On to ne bi ponovo uradio i znam da mi želi sve najbolje. Mislim da čitav taj događaj nema veze sa mnom, da to nije moja greška. Dule mi se izvinio odmah u svlačionici nakon utakmice", rekao je Bogdanović za nedeljnik NIN.

Njega su nedavno na NBA draftu izabrali Finiks Sansi kao 27. pika.

Bogdanović je nedavno bio izabran i za najkorisnijeg igrača finala plej-ofa Superlige, pošto je u četiri utakmice sa ukupno 123 poena predvodio Partizan do pobjede nad Crvenom zvezdom od 3:1 u seriji i nove titule.

Ipak, kao i prethodnih godina finale su obilježili incidenti, tuče igrača, prekidi i pražnjenje hale.

"Mislim da je sve to što se dešava prije svega loša slika srpske košarke, pa i Srbije. Takve scene gledaju djeca koja će možda sjutra igrati umjesto nas. Niko tom djetetu ne može da objasni zašto se to dešava. Pored toga stvorene su tenzije na obje strane da mora da se osvoji trofej", naveo je on.

Tokom cijele sezone bilo je i dosta verbalnih duela na relaciji Nebojša Čović-Duško Vujošević.

"Ne sviđa mi se to što rade, ali mislim da je u pitanju rivalitet, gdje se svako bori za interese svog kluba", kazao je on.

Bogdanović je dodao i da još ne zna gde će nastaviti karijeru. Najveća želja mu je, kako je naveo odlazak u NBA ligu, ali nije isključio mogućnost ostanka u Partizanu ili odlaska u neki drugi evropski klub.

Bonus video: