Jovović: U Kini nas čekaju ozbiljni rivali

U stručnom štabu su, pored Jovovića, još Boško Radović (pomoćni trener), Milovan Ljubojević (kondicioni trener), doktor Hasib Lukač i fizioterapeut Elvis Hodžić
67 pregleda 1 komentar(a)
B reprezentacija, Foto: KSCG
B reprezentacija, Foto: KSCG
Ažurirano: 29.06.2014. 15:17h

Poslije seniorske, okupila se i B reprezentacija Crne Gore koja će od 18. do 25. jula nastupiti u Kini na turnir gdje će pored domaćina igrati Srbija i Njemačka.

“Crveni” će se pripremati na Zlatiboru, odakle će i otputovati u najmogoljudniju zemlju svijeta.

“Suočili smo se sa brojnim problemima prilikom određivanja spiska igrača na koje računamo za turnir u Kini. Okosnica prošlodišnjeg tima što zbog povreda, što zbog privatnih obaveza, nije bila u mogućnosti da se odazove pozivu. Ideja je bila da se pruži prilika mlađim igračima pa smo igrače koji su izašli iz mlade reprezentacije i pokazali najviše u tom uzrastu, priključili B timu. Na spisku su i igrači koji nastupaju u crnogorskim klubovima i koji su prethodne sezone imali zapaženu ulogu. Nemamo mogućnosti da pravimo širu selekciju, jer je na pripremama samo 13 igrača, što nam omogućava da se lakše pripremimo za turnir u Kini, jer će samo jedan reprezentativac biti prekobrojan”, istakao je selektor Igor Jovović.

Pred reprezentativcima je desetak dana rada, što je malo da se napravi bilo šta zbiljnije.

“Znamo da nas u Kini očekuju dueli protiv ozbiljnih reprezentacija, a imamo iskustvo igranja iz prethodnih godina. Kina uvijek nastupa u najjačem sastavu, sa internacionalcima, čak i igračima iz NBA lige. I ostale reprezentacije dolaze u seniorskom sastavu, tako da je to otežavajuća okolnost za nas, ali na nama je da se prikažemo u najboljem svjetlu”, jasan je strateg Budućnost Volija.

Na spisku selektora Jovovića su Nenad Mijatović, Nikola Korać, Armin Hot, Nemanja Vranješ, Armin Kalić, Miloš Latković, Goran Gajović, Marko Mugoša, Radosav Spasojević, Vukota Pavić, Balša Radunović, Radoje Vujošević i Danilo Nikolić.

U stručnom štabu su, pored Jovovića, još Boško Radović (pomoćni trener), Milovan Ljubojević (kondicioni trener), doktor Hasib Lukač i fizioterapeut Elvis Hodžić.

Bonus video: