Zvezda u Evroligi?

Cibona je danas zvanično obavijestila Evroligu da odustaje od učešća u sezoni 2014/15, pošto nije uspjela da riješi finansijske probleme
7 komentar(a)
Ažurirano: 18.06.2014. 13:04h

Crvena zvezda takmičiće se naredne sezone u Evroligi, pošto je zagrebačka Cibona odustala od tog takmičenja, objavio je portal Mondo.

Cibona je danas zvanično obavijestila Evroligu da odustaje od učešća u sezoni 2014/15, pošto nije uspjela da riješi finansijske probleme.

Generalni menadžer Jadranske lige Roman Lisac potvrdio je da su Zagrebčani odustali od igranja u Evroligi u sezoni 2014/2015 i dodao da su velike šanse da to mjesto popuni Crvena zvezda.

"Cibona je zvanično poslala dopis Evroligi u kojem navodi da je odustala od igranja u najelitnijem takmičenju u Evropi. Jadranska liga radi na tome da Crvena zvezda zauzme Cibonino mjesto, dok bi Partizan trebalo da igra kvalifikacije. Velike su šanse da Crvena zvezda igra naredne sezone u Evroligi", rekao je Lisac Tanjugu.

On je naglasio da će konačna odluka biti donijeta krajem ove sedmice na Skupštini Evrolige.

Zagrepčani su prošle sezone osvojili Jadransku ligu, pošto su prvo u polufinalu pobijedili Crvenu zvezdu, a u finalu gradskog rivala Cedevitu. Zagrebački klub, međutim, želi da se fokusira na saniranje dugova.

Odustajanje Cibone od Evrolige moglo bi da znači da će Partizan igrati u kvalifikacijama za to takmičenje.

Bonus video: