Nema opuštanja protiv Finkinja

"Nadam se da će nam utakmice sa Finskom pomoći da napravimo uvertiru za duele sa Ukrajinom", ističe Momir Milatović, selektor Crne Gore
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2014. 07:28h

Sa dvije pobjede protiv Njemačke, košarkašice Crne Gore su napravile veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji.

“Crvene” večeras dočekuju Finsku u meču u kome su apsolutni favoriti i sve sem ubjedljive pobjede bilo bi iznenađenje.

Bez obzira što je kvalitet na strani Crne Gore, u taboru naše selekcije nema potcjenjivanja.

"Nadam se da će nam utakmice sa Finskom pomoći da napravimo uvertiru za duele sa Ukrajinom. Finska u ovom trenutku nije protivnik koji može da nam zaprijeti, ali ga ne smijemo neozbiljno shvatiti. Treba zadržati formu za Ukrajinu, jer je pokazala da je ozbiljna ekipa. Mi nikoga nećemo potcijeniti, u takvom smo sistemu rada da je odnos prema reprezentaciji i igri za svaku pohvalu. Siguran sam da neće doći do opuštanja. Uspjeli smo da dođemo do željene čvrstine u odbrani", ističe Momir Milatović, selektor Crne Gore.

Amerikanka Ešaja Marfi će se večeras oprostiti od crnogorske publike. Odigraće još meč u Helsinkiju, a potom se vraća u svoj klub.

"Marfi je odlična košarkašica i čovjek, koja se za kratko vrijeme uklopila u naš sistem. Biće hendikep što neće biti sa nama protiv Ukrajine, ali sam uvjeren da ćemo i bez nje trijumfovati", zaključio je Milatović.

Duel Crne Gore i Finske igra se od 19 sati na Cetinju. U drugom meču u grupi Njemačka će dočekati Ukrajinu (17).

Bonus video: