SKOČNI ZGLOB

Nikolić povrijeđen, propušta početak priprema

"Povreda je veoma ozbiljna, došlo je do kidanja ligamenta desnog skočnog zgloba. Moraću da odsustvujem oko dvije nedjelje", kazao je Nikolić agenciji MINA.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.06.2014. 12:24h

Talentovani košarkaš Huventuda Zoran Nikolić zbog povrede propustiće početak priprema juniorske reprezentacije Crne Gore, a očekuje se da se izabranicima selektora Dragana Radovića priključi krajem juna.

Juniorska reprezentacija okupiće se u ponedjeljak i zvanično početi pripreme za Evropsko prvenstvo koje će od 24. jula do 3. avgusta biti odigrano u Turskoj.

Rivali Crne Gore u D grupi biće Španija, Rusija i Srbija.

"Povreda je veoma ozbiljna, došlo je do kidanja ligamenta desnog skočnog zgloba. Moraću da odsustvujem oko dvije nedjelje", kazao je Nikolić agenciji MINA.

On je istakao da je glavni cilj crnogorske reprezentacije opstanak u A diviziji.

"Glavni cilj nam je ostanak u A diviziji, a svaki bolji rezultat od toga biće veliki uspjeh za ovu generaciju. Radićemo naporno tokom pripremnog perioda i spremićemo se najbolje moguće. Očekujem veliki broj kvalitetnih igrača i utakmice visokog inteziteta", rekao je Nikolić.

On je kazao da je zadovoljan napretkom i radom prošle sezone u Huventudu.

"Huventud je klub poznat po razvoju mladih igrača. Zadovoljan sam napretkom i očekujem da već sljedeće sezone debitujem. Bilo je nekoliko ponuda za prelazak u drugi klub, ali za sada ne razmišljam o njima", rekao je Nikolić.

On je naglasio da je zadovoljan uslovima i tretmanom u klubu.

"Uslovi su odlični, organizacija je sjajna. Huventud se brine o svojim igračima. Sezona je bila naporna i dugačka, ali sam uživao maksimalno", kazao je Nikolić.

Talentovani centar prošle sezone nastupao je za podmladak Huventuda (Prat) koji se takmičio u trećoj španskoj ligi - Leb Plati.

Predvodio je taj tim, nakon doigravanja, do Druge lige (Leb Oro), a u trećem, odlučujućem, meču finalne serije protiv tima Palma proglašen je za najkorisnijeg igrača.

Karijeru je počeo u nikšićkoj školi košarke Basket, a igrao je još za Ibon i Anagastum, iz kojeg je prešao u Đironu.

Početkom prošle sezone postao je član Huventuda.

Nikolić igra na poziciji centra, a visok je 211 centimatara.

Prošlog ljeta predvodio je crnogorsku selekciju do zlatnog odličja na šampionatu u Strumici, a finalni duel završio je sa 19 poena i 11 skokova.

Preporučujemo za Vas