Gordić zvanično potpisao za Cedevitu

"Presrećan sam. Vjerujem da sam napravio pravi potez i hvala Cedeviti što je u meni prepoznala igrača koji može da pomogne", istakao reprezentativac BiH
0 komentar(a)
Nemanja Gordić, Foto: ABA liga
Nemanja Gordić, Foto: ABA liga
Ažurirano: 13.06.2014. 17:51h

Ono što se znalo već 20-tak dana, danas je i ozvaničeno. Nemanja Gordić je novi igrač Cedevite, sa kojom je potpisao trogodišnji ugovor.

Protekle sezone branio je boje Igokee sa kojom je odbranio titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

U ABA ligi je imao prosjek od 15,4 poena uz pet asistencija i 2,6 skokova.

"Presrećan sam. Vjerujem da sam napravio pravi potez i hvala Cedeviti što je u meni prepoznala igrača koji može da pomogne. Cedevita je stabilan i dobro organizovan klub, koji je dokazao da je sam vrh regionalne košarke. Čestitam i na osvojenoj tituli prvaka Hrvatske, gledao sam sve utakmice i Cedevita je bila za klasu bolja od Cibone”, rekao je Gordić.

On se osvrnuo i na igrački kadar svog novo kluba.

"Cedevita igra brzu, fizičku košarku i to mi se sviđa. Trener Jasmin Repeša jedan je od glavnih razloga mog dolaska. Izuzetno ga cijenim i vidim da to što se u klubu radi može dati sjajne rezultate. Puno je mladih, fizički potentnih igrača, a kao takvog vidim i sebe. Jedva čekam da počne nova sezona. Tu je i moj kolega iz reprezentacije Jusuf Nurkić, koji je izuzetnona predovao”, zaključio je Gordić.

Karijeru je počeo u trebinjskom Leotaru, a afirmisao se u ekipi Budućnost Volija.

Igrao je još za rimsku Lotomatiku, ukrajinski Azovmaš, Partizan i Igokeu.

Bonus video: