San Antonio slavio u Majamiju, Sparsi korak od titule

San Antonio je na pobjedu od šampionskog prstena - Sparsi su slavili u Majamiju 107:86, i poveli 3:1 u finalnoj seriji plej-ofa NBA lige.
70 pregleda 1 komentar(a)
Tim Dankan, Foto: Beta/AP
Tim Dankan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.06.2014. 06:25h

San Antonio je na pobjedu od šampionskog prstena - Sparsi su slavili u Majamiju 107:86 (26:17, 29:19, 26:21, 26:29), i poveli 3:1 u finalnoj seriji plej-ofa NBA lige.

San Antonio, tako, već u nedjelju pred svojim navijačima može do pete titule u klupskoj istoriji, čime bi prekinuo i niz Majamija od dvije uzastopne titule.

Ako i to propusti, tim Grega Popovića imaće još po jednu šansu u oba grada.

Nijedna ekipa u istoriji NBA lige nikada nije uspjela da nadoknadi zaostatak od 1:3 u finalu.

"Zadovoljan sam igrom svoje ekipe, a naredna utakmica je na našem terenu, gdje moramo da igramo ovako dobro, ili bolje", rekao je trener Sparsa Greg Popović.

San Antonio je na početku utakmice serijom od 13:2 stekao prednost, a prvu četvrtinu završio je vođstvom od 26:17.

Sparsi su pogodili prvih pet šuteva na početku druge dionice i poveli sa 31:17, a nedostižnu prednost stekli su pred kraj te četvrtine, poslije "zakucavanja" Leonarda, za vođstvo od 55:33.

U drugom se poluvremenu prednost San Antonija nije spuštala ispod dvocifrene brojke. Gosti su iz igre šutirali 57.1 posto, dok je Majami bio na tek 45.1. Osim boljeg postotka šuta, San Antonio je nadjačao šampiona i u skoku i to za čak 17 (44-27)...

Ključna figura meča ponovo je bio Kavai Lenard, ali je Tim Dankan ušao u istoriju po dva osnova.

Postao je igrač sa najviše minuta u istoriji NBA plej ofa, prestigavši Karima Abdula Džabara, a nedugo zatim je ubacio i deseti poen, čime je stigao do 158. dabl-dabla i na vječnoj listi takvih dostignuća prestigao Džabarovog glavnog partnera - Medžika Džonsona.

Dankan je dao 10 poena, uz 11 skokova, Mils je ubacio 14, Parker 19 poena, a Kavai Lenard 20 poena, 14 skokova, po tri asistencije, rampe i ukradene lopte.

Na drugoj strani je Lebron Džejms, poslije teške noći sa stomačnim problemima, imao 28 poena i osam skokova. Kris Boš je dodao 12, a Dvejn Vejd 10, ali uz 10 promašaja iz igre i četiri sa penala (ukrao je četiri lopte).

"Ovo je vjerovatno najveće iznenađenje finalne serije. Igrali su odlično i niko od nas nije očekivao takvu igru. Bili su sjajni i moramo im na tome čestitati", rekao je trener Majmija Erik Spolestra.

Bonus video: