Crnogorske košarkašice ponovo bolje od Njemačke

Crnogorske košarkašice dobile su i prvi međusobni duel, u nedjelju na Cetinju, 63:52, a trijumfom u Hagenu napravile su veliki korak ka šampionatu.
3 komentar(a)
Ažurirano: 11.06.2014. 20:12h

Njemačka - Crna Gora 48:60 (16:20, 10:14, 10:12, 12:14)

Hagen - „Enervi arena”. Gledalaca: 800. Sudije: Mahlin (Rusija), Serhatlić (Švedska), Liška (Poljska).

Njemačka: Ber 18, Brajtrajner 9, Brunkhorst 4, Kop 4, Šake, Ditrih, Vagner 3, Skubala 5, Grajnaher 5, Fikiel, Amojo, Menc.

Crna Gora: Popović, Škerović 7, Vučetić, Baletić, Popović 3, Aleksić 6, Dubljević 10, Perovanović 6, Pasić, Vujović 5, Pavićević 2, Marfi 21 (6-8).

Crnogorske košarkašicesu drugom uzastopnom pobjedom dokazale da su bolje od Njemica, pošto su u Hagenu za poen bile ubjedljivije nego u prethodnom duelu na Cetinju (63:52).

"Samo uvodnih pet minuta je pripalo Njemicama, a onda smo se adaptirale i došle do naše prepoznatljive igre. U nastavku smo kontrolisale igru i rezultat. Bilo je određenih padova, ali smo to kompenzovale sjajnom odbranom. Ostvarile smo veoma važnu pobjedu i napravile veliki korak ka ostvarenju cilja, ali pored Njemačke, i Ukrajina je u prva dva kola pokazala da je ozbiljna reprezentacija. Sada se okrećemo duelima protiv Finske koja je doživjela dva poraza na startu, ali ih ne smijemo potcijeniti. Moramo da damo maksimum u svim preostalim utakmicama, kako bi došle do dvije potrebne pobjede zae plasman na Evropsko prvenstvo", kazala je nakon meča kapiten Jelena Škerović. ''Crvene'' sada igraju dva meča protiv Finske. Prvi duel je 15. juna na Cetinju, a revanš tri dana kasnije u Helsinkiju. Očekivanim pobjedama protiv autsajderki iz Finske, naše bi košarkašice treći put uzastopno igrale na prvenstvu Starog kontinenta.

"Razočarana sam odnosom. Djevojke su bile nervozne i ne mogu da objasnim zbog čega. Vjerujem ipak da ćemo se uzdići i protiv Ukrajine biti prave. Crna Gora je najbolja ekipa u grupi, kao što smo i govorile", kazala je selektorka “elfa”, Aleksandra Merc.

A njene izabranice su nervozu platile brzim izlaskom iz bonusa već nakon samo sedam minuta, dok naše košarkašice u tom periodu nijesu napravile ni faul. U finišu prvog dijela izabranice Momira Milatovića su preokrenule, da bi prvu dvocifrenu prednost imale u 18. minutu. Predvođene drugim i trećim strijelcem Evrolige, Ešajom Marfi i Jelenom Dubljević naša prednost je išla i do 15 poena.

Bonus video: