Luda šuterska noć Sparsa: San Antonio počistio Majami

Kavaj Lenard sa 29 poena došao do rekorda karijere, "mamuze" imale najbolji procenat šuta ikada u finalima, pa vode sa 2:1 u seriji protiv šampiona
0 komentar(a)
Kavaj Lenard, Foto: Reuters
Kavaj Lenard, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.06.2014. 05:40h

Odgovor San Antonija na poraz u drugoj utakmici finalne serije na svom terenu je bio ekspresan, pa se Sparsi sada opet pitaju protiv Majamija - tim Grega Popoviča je slavio na Floridi sa 111:92 i poveo sa 2:1 u pobjedama.

Bila je to perfektna šuterska noć "mamuza" koje su postavile rekord finala u prvom poluvremenu, jer su pogodile čak 75,8 odsto šuteva ka košu protivnika.

"Ne znam da li će nam se ovakva noć ikada više ponoviti", bio je iskren Popovič.

I, takođe, bila je to "luda" noć za Kavaja Lenarda, momka koji radi sve "prljave" poslove u timu San Antonija, a ovog puta je stigao i do najboljeg napadačkog učinka u karijeri - dao je 29 poena, uz šut 13-10, a imao je i četiri skoka, te po dvije asistencije, ukradene lopte i blokade.

"Samo sam pronašao pravi ritam, a saigrači su me razigrali kada su vidjeli da mi je "vruća ruka". I pogađao sam, to je najvažnije", kazao je Lenard.

Toni Parker i Deni Grin su postigli po 15 koševa, Tim Dankan 14, a dvocifren učinak je imao i Emanuel Đinobili (11).

Lebron Džejms i Dvejn Vejd su na drugoj strani upisali po 22 pogotka, s tim što je Kralj imao i sedam izgubljenih lopti i čak pet faulova...

San Antonio je u prvom poluvremenu pogodio 25 od 33 šuta, od prvih 21 je kroz obruč prošlo čak 19, pa je već tada bilo jasno da "vrelinu" čeka težak posao da se odbrani od sastava iz Teksasa.

Sparsi su tako oborili rekord koji je držao Orlando koji je 2009. godine u finalu protiv LA Lejkersa šutirao 75 odsto iz igre.

Bonus video: