"Crvene" novi trijumf vodi ka Evropskom prvenstvu

"Dobile smo prvi međusobni duel zahvajujući dobroj igri u odbrani", objašnjava Biljana Pavićević
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.06.2014. 09:31h

Poslije pobjede u nedjelju protiv Njemačke na Cetinju (63:52), najbolje košarkašice Crne Gore imale su toliko vremena da analiziraju taj duel i da spakuju kofere.

Već juče su otputovale za Hagen, gdje ih večeras (19.30) čeka novi okršaj sa istim rivalom u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, čiji će domaćin naredne godine biti Mađarska i Rumunija.

"Crvene"su svjesne da će biti teško dobiti istog rivala dva puta u četiri dana.

"Dobile smo prvi međusobni duel zahvajujući dobroj igri u odbrani, iako je bilo teško jer je bila prva utakmica i veoma neugodan protivnik koji će nam biti glavni rival u kvalifikacionoj grupi. Nadam se da ćemo i u gostima ponoviti dobro izdanje u odbrani, ali i da ćemo biti znatno bolje u napadu jer vjerujem da imamo rješenje za njihovu zonu. Na Cetinju smo se loše snašle na zonu 2-3, koju su igrale 80 odsto utakmice. Sjajno smo otvorile susret, ali smo se kasnije loše snašle kada su počele da igraju zonsku odbranu", objašnjava Biljana Pavićević, krilni centar naše selekcije.

S obzirom na to da će Ukrajinke, zbog složene političke situacije u svojoj zemlji, obje utakmice sa Crnom Gorom odigrati na Cetinju, jasno je da bi pobjeda u Hagenu izabranice Momira Milatovića i te kako primakla šamponatu Evrope.

To je i dodatni motiv da osvoje nova dva boda.

"Ne razmišljamo o tome da smo ostvarile ubjedljivu pobjedu u prvom meču, niti o tome da pravimo kalkulacije i branimo razliku. Idemo na pobjedu, a s obzirom na to da smo u prvom meču pokazale da smo bolja selekcija i da smo nakon toga imale vremena da ispravimo određene greške koje su nam se dešavale, vjerujem da možemo da ostvarimo cilj i dođemo do novog trijumfa. Mislim da će ova utakmica biti lakša od one na Cetinju, jer znamo njihove kvalitete i slabosti, pa imamo razloga da se nadamo pozitivnom rezultatu", zaključila je Pavićević.

Duel u Hagenu biće treći međusobni Crne Gore i Njemačke.

Prije meča na Cetinju, sastale su se na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2011, kada je Njemačka slavila 76:64.

Sinoć su Finska i Ukrajina odigrale i drugi meč, a Ukrajinke su ponovo bile ubjedljive - 75:52 (19:17, 16:20, 20:11, 20:4).

Bonus video: