Sterling ne želi da proda Los Anđeles Kliperse

"Od početka nisam želio da prodam Los Anđeles Kliperse. Radio sam 33 godine da izgradim klub", rekao je on.
50 pregleda 0 komentar(a)
Donald Sterling, Foto: Reuters
Donald Sterling, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.06.2014. 14:19h

Suspendovani vlasnik NBA ligaša Los Anđeles Klipersa Donald Sterling promijenio je odluku i ne želi da proda košarkaški klub bivšem izvršnom direktoru Majkrosofta Stivu Balmeru.

Advokat Maksvel Blečer rekao je da će Sterling pokrenuti milijardu dolara vrijednu tužbu protiv uprave NBA lige, navodeći da su narušena njegova ustavna prava jer je doživotno suspendovan na osnovu "nelegalno" dobijenog snimka telefonskog razgovora.

Takođe, Sterling traži i nadoknadu zbog nasilnog prekida vlasništva nad Klipersima.

U izjavi za En-Bi-Si (NBC) Sterling je rekao "da će se boriti da sačuva svoj klub".

"Od početka nisam želio da prodam Los Anđeles Kliperse. Radio sam 33 godine da izgradim klub", rekao je on.

Sterling se izvinio zbog "bolnih izjava koje je privatno izrekao" i ponovio da je komesar NBA lige Adam Silver postupao nezakonito i brzo u pogledu kazne, suspenzije i prinudne prodaje.

Bivši izvršni direktor Majkrosofta Stiv Balmer je za kupovinu Klipersa pristao da plati dvije milijarde dolara, a o prodaji je pregovarala supruga predsjednika kluba Šeli Sterling.

Sterlingov advokat je 4. juna rekao da je njegov klijent pristao da proda klub Balmeru i da će odustati od tužbe protiv NBA lige, ali je sada rekao da se Sterling predomislio, pošto je saznao da poslije prodaje liga neće promijeniti odluku o suspenziji i novčanoj kazni.

Sterling je krajem aprila doživotno suspendovan iz NBA lige i kažnjen sa 2,5 miliona dolara zbog rasističkih izjava. On je u telefonskom razgovoru rekao svojoj djevojci da "ne pomišlja da dovodi crnce na utakmice", a posebno je istakao legendarnog košarkaša Los Anđeles Lejkersa Medžika Džonsona.

Bonus video: