Vrbica: Mega Vizura pravi izbor

"Sigurno da mi je žao što odlazim iz Lovćena i sa Cetinja, gdje sam rođen. Ostaje žal za tim, ali u ovom trenutku ovo je najbolje rješenje za mene", istakao talentovani košarkaš
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2014. 07:38h

Ono što se znalo još od proteklog ljeta, dobilo je i zvaničnu potvrdu.

Dosadašnji kapiten i plej Lovćena Mašan Vrbica (19) novi je član Mega Vizure. On je sa timom iz Beograda potpisao trogodišnji ugovor.

"Imao sam dobru sezonu u Lovćenu. Tokom januara igrali smo mečeve sa Mega Vizurom, gdje sam se pokazao u dobrom svjetlu. Takođe, prošlog ljeta sam bio mjesec dana na treninzima u Beogradu, ispusnio sam neke uslove koji su oni postavili. Na kraju smo uspjeli da se dogovorimo i potpisao sam trogodišnji ugovor. Zadovoljan sam i jedva čekam da se pridružim novim saigračima na početku priprema za novu sezonu", istakao je Vrbica za “Vijesti”.

Poslije Lovćena, gdje je ponikao, ovo je za talentovanog košarkaša veliki napredak u karijeri.

"Odlazak u Mega Vizuru mi znači mnogo, ovo je veliki plus za moju karijeru. Dobio sam priliku da igram u ABA ligi i daću sve od sebe da opravdam očekivanja svih u klubu i da pokažem i dokažem da nisu pogriješili što su potpisali ugovor samnom. Vjerujem u sebe i siguran sam da ću pokazati da imam kvalitet zbog čega sam i došao u taj klub. Ono što mi ide u prilog je činjenica da je Mega Vizura poznata po tome da pruža šansu mladim igračima i da ću imati priliku da se dokažem. Vjerujem da ću uspjeti da se nametnem i da dam maksimalan doprinos uspjesima kluba. Veliki izazov je i ABA liga, a za mene kao mladog igrača biće čast da se okušam u mečevima sa najboljim timovima sa prostora bivše Jugoslavije"

Vrbica je prve košarkaške korake naučio u Lovćenu. Tu je dobio priliku da se dokaže i košarkaški afirmiše.

Odatle je i ušao u kadetsku, potom juniorsku i na kraju mladu reprezentaciju Crne Gore. Sada je došlo vrijeme za rastanak - putevi Vrbice i Lovćena se razilaze.

"Sigurno da mi je žao što odlazim iz Lovćena i sa Cetinja, gdje sam rođen. Ostaje žal za tim, ali u ovom trenutku ovo je najbolje rješenje za mene. Želim da košarkaški napredujem, a to samo mogu kroz jake utakmice, što ću imati prilike u Mega Vizuri. Lovćen će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu, a svom matičnom klubu želim sve najbolje u narednom peridou. Nadam se da će nastaviti sa dobrim igrama i da će iz godine u godinu biti sve bolji i bolji. Ja se moram okrenuti ka novim izazovima u Mega Vizuri. Ispred mene su obaveze u mladoj selekciji Crne Gore, a kada se to završi, nastojaću da se odmorim što je više moguće i onda da se okrenem Mega Vizuri i borbi za mjesto u timu", zaključio je Vrbica.

Protekle sezone u Erste ligi, imao je prosjek od 16,2 poena uz 4,1 skok i 4,3 asistencije po meču.

Bonus video: