Beograd i zvanično kandidat za F4

Grad Beograd postao je danas kandidat za organizaciju završnog turnira košarkaške Evrolige, pošto je gradonačelnik Siniša Mali zvanično podnio kandidaturu
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.06.2014. 14:13h

Grad Beograd postao je danas kandidat za organizaciju završnog turnira košarkaške Evrolige, pošto je gradonačelnik Siniša Mali zvanično podnio kandidaturu, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Mali je poslao pismo čelniku ULEB-a Đordiju Bertomeu u kome je izrazio želju Beograda da bude domaćin "fajnal fora", čime je, kako je naveo njegov kabinet, grad zvanično postao kandidat.

"Imam čast da Vas obavijestim da grad Beograd izražava zainteresovanost da preuzme ulogu domaćina završnog turnira Evrolige počev od 2016. godine", navodi se u pismu Malog.

Gradonačelnik je naveo da Beograd ima dobru infrastrukturu, da su se u Areni igrali veliki mečevi, na Evropskom prvenstvu 2005, Univerzijadi 2009. i Dajmond bolu 2004. Mali je naveo i da Beograd ima brojne hotele i da je aerodrom u blizini grada.

"S obzirom na sve iznijeto, nadam se da će ULEB razmotriti ovo pismo o zainteresovanosti i izražavam iskrenu nadu da će Beograd imati mogućnost da predstavi svoju kandidaturu", naveo je Mali u pismu.

Čelnici Beograda su ranije javno istakli da je prijestonica Srbije spremna da podrži i srpske košarkaške klubove ako budu želeli da organizuju kvalifikacioni turnir ULEB-a za plasman u Evroligu.

Bonus video: