Milatović: Ne smije biti kiksa

"Spojile smo se, tako da kažem, svjesne smo značaja svh utakmica, ali i kvalifikacija, jer je ovo možda i posljednja šansa ženske reprezentacije, ali i košarke u Crnoj Gori", istakla Jelena Dubljević
71 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 06.06.2014. 15:59h

Poslije nešto više od mjesec dana priprema, košarkašice Crne Gore počinju bitku za plasman na treći uzastopni šampionat Starog kontinenta.

Rivali u grupi su Njemačka, Ukrajina i Finska. Premijerni meč naša selekcija igra u nedelju od 18 sati protiv Njemica na Cetinju.

Selektor Momir Milatović je zadovoljan urađenim tokom pripremnog perioda, iako je bilo dosta problema.

"Imali smo težak period, imali smo malo vremena, a dosta igračica je došlo povrijeđeno i nespremno. Bio je otežan proces rada, ali dobrim radom kondicionog trenera sve smo odradili i mogu biti zadovoljan. Uradili smo dio na Zlatiboru, koji je bio neophodan, a onda smo ušli u seriju utakmica. Propale su nam dvije utakmice sa Rusijom i vidi se da nam to nedostaje, ali što je tu je. Kroz kontrolne utakmice smo vidjeli sve slabosti i u ovih sedam dana smo pokušali da ih uklonimo i svedemo ih na najmanju moguću mjeru. Očekujem da 100 odsto budemo spremni za meč“, istakao je Milatović.

Iako se očekuje da „crvene“ startuju pobjedom, zadatak neće biti nimalo lak.

"Najveća snaga Njemačke su visoki igračice, imaju dvije preko 194 centimetra, dosta su iskusne. Protiv Hrvatske se u prvoj utakmici vidjelo da imamo problema sa tim načinom igre. Ove nedelj smo radili na tome, pokušali smo da natjeramo igračice da igraju onako kako želimo da igramo. Imaćemo dosta problema ako sve to ne ispoštujemo na terenu. Očekivanja su velika, a prednost moramo dati iskusnijim igračima, jer ne smije biti kiksa“, jasan je Milatović.

Od raspoloženja, odnosno forme Jelene Dubljević u velikoj mjeri zavisi igra Crne Gore. Pred početak kvalifikacija optimistički je raspoložena.

"Počinje još jedan ciklus, sada ulazimo sa drugim ambicijama, drugačiji je i tim sa novim stručnim štabom i sa željom da izbrišemo lošu sliku od prošle godine i da pokažemo da je to bila samo prolazna slabost. Ima u timu dosta iskusnih, ali i mlađih igračica i sve mogu doprinjeti ekipe. Spojile smo se, tako da kažem, svjesne smo značaja svh utakmica, ali i kvalifikacija, jer je ovo možda i posljednja šansa ženske reprezentacije, ali i košarke u Crnoj Gori. Pokušaćemo da izvučemo maksimum za dobar rezultat, što bi nam dalo nadu za budućnost. Imale smo poteškoća n startu, nismo došle odmore, bile su teške sezone, i bilo je potrebno da se sve uklopi za početak. Očekujem da ćemo biti spremne da u nedelju i da ćemo kvalifikacije početi pobjedom. Veoma je važno da pobjedom krenemo, posebno na svom terenu“.

Bila su planirana dva meča sa Ruskinja tokom prethodne nedelje, ali to njih nije došlo, što je malo poremetilo ritam.

"Da smo odigrale te dvije utakmice sa Rusijom, ušle bi u ritam kakav će biti u kvalifikacija. Vidjeli bi greške, jer je lakše igrati pet na pet. Mislim da smo dosta stvari klonile, vidjeli smo gdje griješimo i na šta treba da obratimo pažnju. Kroz utakmice ćemo ulaziti u formi i dizati je“.

Bez obzira što cijeni sva tri rivala, Dubljević je jasna.

"Svi rivali su opasni na svoj način, ali sve zavisi od nas“.

Galerija

Bonus video: