Jovović: Moramo biti zadovoljni

Mladom stručnjaku istekao ugovor sa „plavima”, ali smatra da nema prepreka da se saradnja nastavi
3 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: ABA liga
Igor Jovović, Foto: ABA liga
Ažurirano: 29.05.2014. 12:33h

Budućnost Voli je još jednom dokazala da je bez premca u Crnoj Gori. „Plavi” su bez poraza okončali domaći šampionat i osvojili osmu titulu u nizu. Prije toga su vratili pehar nacionalnog kupa u svoje vitrine, a petim mjestom nastavili tradiciju dobrih rezultata u regionalnoj ligi.

- Moram biti zadovoljan sezonom. U izuzetno jakoj ABA ligi bili smo peti, čime smo izborili direktan plasman u Evrokup naredne sezone. Nakon toga smo ušli u domaći šampionat maksimalno motivisani i bez poraza stigli do titule, čime smo potvrdili dominaciju. Kada se tome doda da smo uzeli i trofej u nacionalnom kupu, smatram da je ova sezona bila izuzetno uspješna - ističe za „Vijesti” Igor Jovović, šef stručnog štaba Budućnost Volija.

Podgoričani su ABA ligu okončali na petom mjestu, peti put u 11 sezona, ali Jovović žali što nije napravljen korak više.

"Da nam je neko prije početka takmičenja u ABA ligi ponudio peto mjesto, siguran sam da bismo ga objeručke prihvatili. Ipak, neki porazi, prije svega od Olimpije i Radničkog u „Morači”, udaljili su nas od fajnl-fora, što bi bio zaista fenomenalan uspjeh. I u mečevima koje smo gubili na strani, bili smo, prosto rečeno, „živi” do samog kraja. Plasman među četiri najbolja tima nam je izmakao za malo i ostaje da malo žalimo zbog toga".

Jovović je na klupu Budućnost Volija sjeo sredinom aprila prošle godine nakon odlaska Dejana Radonjića u Crvenu zvezdu. Ovo mu je bila prva samostalna trenerska sezona.

"Zadovoljan sam prije svega jer sam imao sjajnu grupu igrača, kao i saradnike u stručnom štabu. Žrtvovali smo se jedni za druge, imali smo fenomenalnu atmosferu i na kraju je to donijelo uspjeh. Moram biti zadovoljan i rezultatima u svojoj debitantskoj sezoni, ali se ovim ne zadovoljavam. Tek sam počeo trenersku karijeru i kako se igrači moraju dokazivati iz sezone u sezonu, tako i ja moram da napredujem i da se dokazujem. Nadam se da će naredna sezona biti još uspješnija kako za klub, tako i za mene".

Završetkom sezone, završio se i ugovor mladog stručnjaka sa Podgoričanima. Narednih dana slijede razgovori sa čelnicima kluba, ali on vjeruje da neće biti prepreka da se saradnja nastavi.

"Dogovor je bio do kraja ove sezone i narednih dana očekujem razgovor sa predsjednikom kluba Draganom Bokanom. Mislim da nema nikakvih prepreka da se saradnja ne nastavi. Ja sam dijete Budućnosti, to je klub za koji sam navijao kao dječak, potom sam i počeo da se bavim košarkom, i na kraju sam se tu trenerski afirmisao. Čast mi je da budem na klupi ovog kluba i vjerujem da ćemo nastaviti saradnju", zaključio je Jovović.

Bokan: U junu o ambicijama

“Tokom juna održaćemo sjednicu Upravnog odbora i vidjećemo da li će ljudi koji su u njemu moći zajedno sa volijem i partnerima da nastave da finansiraju klub. Nakon toga ćemo odlučiti da li ćemo zadržati sadašnji budžet ili ćemo biti prinuđeni da podmladimo tim”, rekao je Dragan Bokan, predsjednik Budućnost Volija.

Popoviću i Mihailoviću istekli ugovoru

Osim Jovoviću, ugovor sa Budućnost Volijem istekao je kapitenu Marku Popoviću i Vladimiru Mihailoviću.

Popović je ove sezone imao dosta problema sa povredama, zbog čega nije igrao u finišu ABA lige, kao i domaći šampionat.

On je proteklog ljeta potpisao jednogodišnji ugovor, pa sada predstoji nova runda razgovora sa vodećim ljudima kluba.

Mihailović je u Podgoricu stigao prije četiri godine iz Mornara i u ovom trenutku je bliži odlasku nego ostanku u „plavom” dresu.

Aleksandar Ćapin je ljeta 2013. stigao kao veliko pojačanje. Međutim, od novembra je bio van ekipe zbog povrede. Sa njim se vode pregovori oko raskida saradnje.

Bonus video: