Pajović: Neki igrači nijesu ispunili očekivanja

"U narednim danima ćemo, poslije detaljne analize, sa predsjednikom kluba Draganom Bokanom razgovarati u kom pravcu ćemo ići sljedeće sezone”, kazao je Pajović
2 komentar(a)
Gavrilo Pajović, Foto: ARHIVA VIJESTI
Gavrilo Pajović, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 29.05.2014. 14:13h

Sportski direktor Budućnost Volija Gavrilo Pajović ocijenio je da je podgorički košarkaški klub imao uspješnu sezonu, navodeći da je zadovoljan profesionalnim odnosom igrača, ali da neki od njih nijesu ispunili očekivanja.

On je kazao da ostaje žal za plasmanom na finalni turnir ABA lige, navodeći da su u klubu zadovoljni i petim mjesto u regionalnom takmičenju.

“Sezona je ocijenjena kao uspješna, peto mjesto u ABA ligi je uspjeh imajući broj ekipa koje su imale ambicije da se nađu na finalnom turniru. Mi smo uz pobjedu, koja nam je oteta protiv Olimpije u trenutku kada smo bili u punom zamahu, imali šansu za finalni turnir. Ostaje žal za tim, ali rezultatima možemo biti zadovoljni. Potvrdili smo primat u crnogorskom šampionatu, a vratili smo i nacionalni Kup”, kazao je Pajović agenciji MINA.

On je, komentarišući odnos igrača prema dresu podgoričkog kluba, kazao da su momci tokom cijele sezone bili profesionalni.

“Od nekih smo očekivali više, a neki su dali više od očekivanog. Nikola Ivanović je drugi dio sezone odigrao na dobrom nivou, na kojem treba da igra stalno. To treba da bude, njemu a i nama, pokazatelj kako treba da igra u narednim sezonama”, rekao je Pajović.

Prema njegovim riječima, angažovanje Suada Šehovića bio je pravi potez podgoričkog kluba.

“Pojačanja poput Šehovića, koji je na svakom treningu od prvog do posljednjeg minuta davao i više od 100 odsto svojih mogućnosti pokazala su se kao pravi potez. To je igrač od kojeg smo na utakmicama tokom cijele sezone znali šta možemo da očekujemo. Sa njim možemo biti zadovoljni”, rekao je Pajović.

On je kazao da su ugovori istekli Vladimiru Mihailoviću, Marku Popoviću i Nenadu Mijatoviću, dok su ostali igrači pod ugovoriom.

“Sa igračima koji imaju ugovor obavićemo razgovor, jer smo sa nekim zadovoljni, a sa nekim i nijesmo. U narednim danima ćemo, poslije detaljne analize, sa predsjednikom kluba Draganom Bokanom razgovarati u kom pravcu ćemo ići sljedeće sezone. Pitanje je koliki će biti i budžet kluba za narednu sezonu”, kazao je Pajović.

On je kazao da je stručni štab u Super ligi pružio priliku mlađim igračima, članovima generacije koja je osvojila titulu prvaka Crne Gore u juniorskoj konkurenciji, navodeći da će nekima od njih klub ponuditi potpisivanje prvog profesionalnog ugovora.

Pajović je, odgovarajući na pitanje oko statusa plejmejkera Aleksandra Ćapina, kazao da je on komplikovan.

On je najavio da će klub uskoro razgovarati sa Ćapinom i pokušati da nađe rješenje koje će zadovoljiti obje strane.

“Trebalo mu je vremena da se prilagodi nama, a i mi na njega. Kada je trebalo najviše da pokaže on se povrijedio. Odigrao je manje od 50 odsto utakmica u ABA ligi, a u Eurokupu u najvažnijim utakmicama nije bio sa nama. Veoma brzo ćemo sjesti sa njim i vidjeti da li postoji način da obje strane budu zadovoljne i da se nađe najbolje rješenje za klub i njega”, kazao je Pajović.

On je istakao da će pojačanja i ambicije kluba za narednu sezonu zavisiti od budžeta.

Pajović je, komentarišući mogućnost povratka Blagote Sekulića u Budućnost Voli, kazao da crnogorski reprezentativac trenutno ima veći ugovor od onog koji bi podgorički klub mogao da mu ponudi.

“Bili smo zainteresovani za njega prije dvije sezone, ali je ponuda bila visoka toliko da mi nijesmo mogli da je ispunimo. Naša želja je postojala, ali nijesmo uspjeli da dođemo do cifre koja bi zadovoljila njega, a i mi bili u mogućnosti da je ostvarimo”, rekao je Pajović.

Bonus video: