Indijana smanjila na 2:3 u finalu Istoka protiv Majamija

Košarkaši Indijane pobijedili su noćas na svom terenu Majami sa 93:90 i smanjili na 2:3 u finalu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi
0 komentar(a)
Pol Džordž, Foto: Beta/AP
Pol Džordž, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.05.2014. 09:33h

Indijana je usporila put Majamija do velikog finala – tim iz Indijanapolisa je pred svojim navijačima slavio protiv šampiona 93:90 (22:16, 11:26, 31:15, 29:33) i smanjio vođstvo Majamija na 3:2 u finalu plej-ofa Istočne konferencije.

Indijana je produžila nadu zahvaljujući Polu Džordžu i Dejvidu Vestu. Džordž je meč završio sa 37 poena, od kojih je 21 postigao u posljednjoj četvrtini, a Vest dodao je dodao 19 poena. Njih dvojica su postigli posljednjih 36 poena svog tima, uključujući svih 29 poena Indijane u četvrtoj dionici.

Fenomenalnom košgeterskom učinku Džordž je dodao šest ukradenih lopti, pet skokova i dvije asistencije. Vest je, pak, imao i devet uhvaćenih lopti, te po dvije ukradene lopte i asistencije. U domaćem timu istakao se i Roj Hibert sa dabl-dabl učinkom, od 10 poena i 13 skokova.

"Morali smo dobro da igramo. Satjerani smo uza zid i to je sve što možemo da uradimo. Da smo izgubili utakmicu, serija bi se završila i mislim da smo tokom meča svi o tome pomalo razmišljali", rekao je Pol Džordž.

Indijana je gubila sa 41:50, ali je na kraju treće četvrtine uspjela da stekne šest poena prednosti (64:57). Majami se 16 sekundi prije kraja primakao na 90:91, ali je Boš 4,6 sekundi prije kraja promašio trojku za pobjedu.

"I dalje imamo dovoljno prilika da završimo seriju u našu korist", tješio se trener Majamija Erik Spoelstra.

U Majamiju je podbacio Lebron Džejms, postigavši svega sedam poena, što je njegov najslabiji učinak u karijeri u utakmicama plej ofa. Istina, Džejms je na terenu proveo samo 24 minuta zbog toga što je početkom treće dionicu ušao u problem sa ličnim greškama zbog kojih je veći dio susreta presjedio na klupi.

Bez Džejmsa, najveći teret je pao na Krisa Boša i Dvejna Vejda, Boš je imao 20 poena i 10 skokova, Vejd je ubacio 18 poena, uz osam skokova i sedam asistencija, a Rašard Luis 18 poena.

Naredna šesta utakmica igra se u petak u Majamiju, a ako domaći pobijede osvojiće četvrtu uzastopnu titulu šampiona Istočne konferencije i izboriće plasman u veliko finale.

Bonus video: