Pavićević: Nije dobro praviti pretjerano ambiciozne planove

Mornar u četvrtak igra sa Elanom iz Šalona, a dan kasnije protiv Asvela iz Liona. Septembar će otvoriti utakmicom za plasman, a protivnika će znati poslije meča sa Asvelom
1 komentar(a)
KK Mornar, stručni štab, Mihailo Pavićević, Foto: KK Mornar
KK Mornar, stručni štab, Mihailo Pavićević, Foto: KK Mornar
Ažurirano: 27.08.2018. 16:17h

Košarkaši Mornara u srijedu popodne putuju za Francusku. gdje će nastupiti na turniru na kojem učestvuju najjače francuske ekipe.

Kako navode iz barskog kluba, ovaj aranžman ostvaren je zahvaljujući Baraninu Savu Vučeviću, nekadašnjem igraču i košarkaškom sudiji i dugogodišnjem uspješnom treneru, posebno u Francuskoj.

Mornar u četvrtak igra sa Elanom iz Šalona, a dan kasnije protiv Asvela iz Liona. Septembar će otvoriti utakmicom za plasman, a protivnika će znati poslije meča sa Asvelom.

"Možda je i dobro što ćemo već na startu odmjeriti snage sa jakim ekipama, da vidimo na čemu smo, ali i šta nas čeka. Prava slika o kvalitetu i dometima jednog tima može da se stekne samo kroz utakmice i to sa rivalima makar ravnim sebi", rekao je Pavićević.

Šampiona Crne Gore u predstojećoj sezoni očekuju novi, veliki izazovi, nakon istorijskog uspjeha u prošloj sezoni, u kojoj su osvojili titulu u Crnoj Gori, igrali finale nacionalnog Kupa, stigli do polufinala ABA lige i četvrtfinala FIBA Evrokupa.

"Nezahvalno je, pa i neozbiljno, već sada govoriti o dometima naše ekipe, a posebno nije dobro praviti pretjerano ambiciozne planove. Mornar više nije simpatična ekipa s primorja nego polufinalista ABA lige i šampion Crne Gore, sa visokim rejtingom koji bi mnogi htjeli da obore. Veoma je bitno da je dobra atmosfera na treninzima i da se muški radi".

U Mornar je ljetos stiglo petoro igrača, od čega četvorica Amerikanaca, bekovi Andre Spajt, Kadin Karington, Bronson Kejnig, te krilo Vinston Šepard, kao hrvatski internacionalac Marin Mornar.

"Prerano je govoriti o kvalitetu novajlija. Njih petorica tek bi trebalo da se potpuno adaptiraju na novu sredinu. Od četvorice Amerikanaca, trojica su prvi put u Evropi. Svi smo tu da im pomognemo da se prilagode novom životu, ali sve, prije svega, od njih zavisi. Strpljenje je bitan faktor ove godine kada je Mornar u pitanju", zaključio je Pavićević.

Bonus video: