Oklahoma se ne šali: Vestbruk razoružao Sparse

"Gromovi" su slavili u četvrtom meču u seriji (105:92) i izjednačili na 2:2 u pobjedama protiv San Antonija
0 komentar(a)
Oklahoma, Foto: Beta/AP
Oklahoma, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.05.2014. 06:53h

Ni deveti put zaredom San Antonio nije pobijedio Oklahomu u gostima, pa je sada situacija u finalnoj seriji Zapada potpuno otvorena – "gromovi" su slavili u četvrtom meču u seriji (105:92) i izjednačili na 2:2 u pobjedama.

Domaćina je do drugog vezanog trijumfa u nizu predvodio Rasel Vestbruk koji je postigao 40 poena, podijelio 10 asistencija, te dodao pet ukradenih lopti.

Oklahoma je tako na pola puta da ponovi ono što je uradila 2012. godine u finalu konferencije kada je protiv Sparsa gubila sa 2:0 u pobjedama, ali sa četiri vezane pobjede izborila finale s Majamijem...

"Mislimo samo na narednu utakmicu. Tako smo radili i kada je bilo 0:2, tako je i sada. Dogovorili smo se da damo maksimum, da ne posustajemo bez obzira na sve", rekao je Vestbruk.

Pored njega, istakao se i Kevin Djurent sa 31 pogotkom, dok je Serž Ibaka upisao devet koševa i osam skokova.

Na drugoj strani, francuski tandem Toni Parker – Boris Dijao je postigao po 14 poena, Kori Džozef je ubacio 11, a Kavaj Lenard 10.

Sve to je bilo premalo, pa Sparsi gotovo da nisu zaprijetili domaćinu (sem vođstva na startu od 8:0).

"Ovo nema veze s onim što nam se desilo u finalu prije dvije godine. Svaka serija je različita, svaka utakmica nosi nešto novo. Čitave godine smo radili da dobijemo prednost domaćeg terena, sada je na nama je da je odbranimo", istakao je Parker.

Bonus video: