Povratak Ibake razbudio „gromove”

Španski reprezentativac rođen u Kongu je bio iskra koja je zapalila „gromove” i omogućila im da savladaju San Antonio sa 106:97 i tako smanje u finalu Zapada na 2:1
71 pregleda 0 komentar(a)
Serž Ibaka i Tim Dankan, Foto: Beta/AP
Serž Ibaka i Tim Dankan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.05.2014. 08:24h

Prije nekoliko dana je izgledalo da je Oklahoma izgubljena, da je ništa ne može skloniti iznad ambisa nad kojim stoji. A onda je Serž Ibaka odlučio da se, uprkos povredi i savjetima doktora da ne igra, vrati u tim i pomogne mu da se razmrda.

I uspio je - španski reprezentativac rođen u Kongu je bio iskra koja je zapalila „gromove” i omogućila im da savladaju San Antonio sa 106:97 i tako smanje u finalu Zapada na 2:1.

Ibaka je meč završio sa 15 poena (7-6 za dva, bacanja 4-3), sedam skokova i četiri blokade, a njegovo prisustvo je uticalo na promjenu sistema igre Sparsa, jer u reketu nije „duvala promaja” kao u prva dva meča.

Kada ga je Skot Bruks tri minuta i 17 sekundi prije kraja, pri vođstvu od 20 razlike, povukao na klupu, 24-godišnji krilni centar je dobio ovacije...

„Kada govorite o saigraču, on je sve što možete da poželite. Stekao sam mnogo poštovanja prema Seržu zbog toga koliko se žrtvuje za tim”, rekao je Kevin Djurent, koji je meč završio sa 25 koševa i 10 uhvaćenih lopti.

Najefikasniji je bio Rasel Vestbruk, koji je ubacio poen više od MVP-a lige, a imao je i osam skokova i sedam asistencija. Zanimljivo je da su lideri Oklahome imali istovjetan procenat šuta - 19-8 iz igre i penali 8-8. Plejmejker je, ipak, pogodio jednu trojku više...

Na suprotnoj strani, najbolji je bio Manu Đinobili sa 23 pogotka, ali je svega tri dao u drugom poluvremenu. Tim Dankan se zaustavio na 16, a Toni Parker na svega devet koševa.

„Razočaran sam što nismo izašli na teren sa boljim stavom. 'Ubili' su nas na skoku, osvajali su ničije lopte, a to me baš razljutilo”, grmio je legendarni trener Sparsa Greg Popovič.

Četvrti meč finala Zapada igra se u srijedu u tri sata ujutro po našem vremenu.

Bonus video: