San Antonio opet razbio Oklahomu, Sparsi poveli 2:0

San Antonio je "razbio" Oklahomu siti, još ubjedljivije nego u prvom meču, sa 112:77, i poveo 2:0 u finalnoj seriji Zapadne koferencije.
0 komentar(a)
Toni Parker, Foto: Beta/AP
Toni Parker, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.05.2014. 06:46h

San Antonio je "razbio" Oklahomu siti, još ubjedljivije nego u prvom meču, sa 112:77 (24:26, 34:18, 33:18, 21:15) i poveo 2:0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije.

Oklahoma, očigledno, bez povrijeđenog Serža Ibake nije imala snage da se suprostavi razigranim Sparsima, koji su iskoristili prednost domaćeg terena u prva dva meča, pa se sada serija seli u Oklahomu, gdje će se odigrati naredna dva meča.

Toni Parker je predvodio San Antonio sa 22 poena, a imao je i pet asistencija. Nedostaje mu asistencija da uđe u ekskluzivni klub 1000, među ljude koji su imali četvorocifreni broj dodavanja u karijeri u plej-ofu. Na toj listi su Parkerovi idoli, Majkl Džordan, Medžik Džonson i Leri Bird.

"Odradili smo naš posao, dobili obje utakmice kod kuće. Ali, siguran sam da i Oklahoma razmišlja o tome da na svom terenu dobije oba duela. Serija je tek, krenula, ima još dosta da se odradi za plasman u finale", poručio je Parker.

U redovima San Antonija Deni Grin je "sasuo" sedam trojki (domaćin je pogodio sedam trica iz 12 pokušaja, gosti nijednu iz 11 šuteva!), a Tim Dankan je dodao 14 poena i 12 skokova, što je njegov 153. dabl-dabl učinak u plej-ofu.

Bolji od Dankana u plej-of utakmicama je samo Medžik Džonson koji je na 157 utakmica ostvario dvocifren učinak u dvije kategorije.

Najveći posao, međutim, odradila je odbrana, koja je tandem Kevin Djurent - Rasel Vestbruk svela na svega 30 poena zajedno (pojedinačno po 15), značajno manje od prosjeka, pri čemu su pogodili svega 14 od 40 šuteva.

"I da smo oba meča izgubili po poen razlike, oni bi i dalje vodili 2:0 u seriji. Međutim, previše ubjedljivo smo poraženi u prve dvije utakmice, teško je uspjeti da se oporavimo. Ali, mi nijesmo ekipa koja se predaje", rekao je Djurent.

Sve je gotovo bilo nakon treće četvrtine, kada je San Antonio otišao na plus 26. Dva minuta prije kraja treće dionice, Djurent i Vestbruk su sjeli na klupu i više nijesu ni ulazili u igru.

Treći meč igra se u nedjelju u Oklahomi.

Bonus video: