UCG u finalu sa studentima Beograda

U finalu 1. Regionalne univerzitetske košarkaške lige danas će od 14 sati u Gimnaziji “Slobodan Škerović” igrati Univerzitet Crne Gore protiv Univerziteta Beograd
0 komentar(a)
Univerzitetska košarkaša ekipa, Foto: Boris Brnović
Univerzitetska košarkaša ekipa, Foto: Boris Brnović
Ažurirano: 20.05.2014. 22:00h

U finalu 1. Regionalne univerzitetske košarkaške lige danas će od 14 sati u Gimnaziji “Slobodan Škerović” igrati Univerzitet Crne Gore protiv Univerziteta Beograd. Od podne za treće mjesto igraće Univerzitet Novi Sad protiv Univerziteta Rijeka. UCG je u prvom polufinalnom duelu u uzbudljivom meču savladao Novi Sad sa 75:68. Naši studenti su vodili sve vrijeme, ali sredinom posljednje četvrtine rival je prišao na svega koš zaostatka. Petar Kusovac (28 poena) i Vladimir Milošević bili su ipak sigurni u završnici.

U drugom polufinalu fajnl-fora u sali Gimnazije Univerzitet Beograd je lako izašao na kraj sa Rijekom 73:51.

Univerzitet Crne Gore – Univerzitet Novi Sad 75:68 (22:11, 15:18, 22:23, 16:16)

Dvorana: Gimnazije „Slobodan Škerović“. Gledalaca: oko 150. Sudije: Popović i Radulović (Podgorica).

UCG: Gojnić 10, Misinezović 2, Milutinović 9, Zarubica 5, Mijatović, Milošević 7, Kusovac 28, Ademović, Perović 11, Stanović 3, Grbović, Đukić.

UNS: Jovičić, Radinović 23, Zarić 3, Mirković 2, Šajin, Savić 12, Perunović 3, Spajić 4, Balaban 11, Pap 6, Mačkić 2.

A domaćin je iznenadio Novoisađane, koji su bili ubjedljivi u ligaškom međusobnom duelu. Naši studenti su bolje ušli u utakmicu uprkos prisutnoj nervozi oba tima. Brzo su poiveli sa 2:0, a na prvo i jedino izjednačenje (2:2), čekalo se tri i po minuta. Ipak, domaćin je zatvorio prilaze košu i do kraja prve četvrtine stekao dvocifrenu prednost.

Izabranici Marka Kokotovića su odlično igrali 27 minuta kada je na semaforu stajalo 56:40. Krenuo je šut goste i odlična igra u reketu pa je na pet i po minuta do kraja bilo samo poen prednosti za UCG. raspoloženi su bili Kusovac i na drugoj strani Radinović, ali je rezultatsku klackalicu riješio povratnik Milošević. On je prije samo deset dana skinuo gips sa ruke, ali je izborio slobodna bacanja i oba pogodio a u narednoj akciji presjekao napad i pogodio iz kontre za nedostižnu prednost na 40 sekundi do kraja.

"Zaslužili smo pobjedu i veliku radost, pošto smo vodili tokom cijele utakmice. Ključ pobjede bila je naša sjajna odbrana, naročito u prvoj četvrtini, kada smo stekli dvocifrenu prednost. Borićemo se i sjutra u finalu protiv favorizovanog prtotivnika koji je imao sve pobjede u ligaškom dijelu lige", kazao je Kusovac.

Univerzitet Rijeka – Univerzitet Beograd 51:73 (11:18, 14:26, 12:14, 14:15)

Univerzitet Rijeka: Palčić 2, Abramović, Gušić 8, Adzić, Olivari 9, Mawevac 11, Jelenić 6, Selimović 2, Legović 5, Vertel 8, Lipovščak.

Univerzitet Beograd: Riboškić 6, Stamenković 7, Lazić 5, Dragović, Boltić, Tapušković 9, Bulatović 6, Silađi 18, Todorović 9, Radisavljević 11, Bijelić.

U drugom polufinalu završnog turnira u Podgorici nije bilo nikakvih dilema – favorizovani košarkaši Univerziteta Beograd su bez većih problema savladali kolege iz Rijeke.

Prije utakmica fajnl-fora održan je okrugli sto na temu Razvoj univerzitetskog sporta u regionu, na kojem je učestvovao i ministar sporta hrvatske Željko Jovanović i v.d. direktora Uprave za mlade i sport Crne Gore Igor Vušurović, uz predstavnike nacionalnih sportskih saveza.

Dogovoreno je da uz mušku košarkašku, naredne sezone startuje i Regionalna univerzitetska ženska odbojkaška liga, dok će nadmetanja u futsalu najvjerovatnije startovati godinu kasnije.

Bonus video: