UCG za finale sa košarkašima Novog Sada

Fajnl-for Regionalne univerzitetske lige u košarci počeće danas utakmicom Univerzitet Novi Sad - Univerzitet Crrne Gore u sali Gimnazije "Slobodan Škerović" u 17 sati
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2014. 21:24h

Fajnl-for Regionalne univerzitetske lige u košarci počeće danas utakmicom Univerzitet Novi Sad - Univerzitet Crrne Gore u sali Gimnazije "Slobodan Škerović" u 17 sati. Dva sata kasnije drugog finalistu daće duel Univerziteta Beograd i Univerziteta Rijeka.

Nakon 15 odigranih utakmica u prvoj Regionalnoj ligi najbolji je bio Univerzitet Beograd sa svih pet pobjeda, drugi je bio Novi Sad, treći naš Univerzitet, a četvrti Univerzitet Rijeka.

Iako je prvobitno planirano da se fajnl-for odigra u Splitu, ekipa ovog Univerzitzeta nije uspjela da se plasira na završni turnir pa je Podgorica preuzela organizaciju.

"Smatramo da je fajnl-for dobra prilika da sagledamo šta smo za proteklih pola godine uradili i da zajednički osmislimo smjernice kako će se u budućnosti razvijati regionalna saradnja na polju univerzitetskog sporta pa smo sa tim u vezi planirali da prije početka polufinalnih utakmica organizujemo okrugli sto na temu regionalnog razvoja univerzitetskog sporta. Na okruglom stolu biće predstavljeni planovi za 2015. godinu", kazao je Boris Sekulić, predsjednik Studentskog sportskog saveza Crne Gore.

Okrugli sto na temu: Razvoj Univerzitetskog sporta u regiji (učesnici su predstavnici ili ministri za sport i predsjednici nacionalnih univerzitetskih saveza Crne Gore, Hrvatske, Srbije; predstavnici Uprave za mlade i sport Crne Gore), održaće se u svečanoj sali Fakulteta političkih nauka u Podgorici od 16 sati.

Pobjednici polufinalnih duela igraće finale prve RUL u srijedu 21. maja u 14 sati u Gimnaziji "Slobodan Škerović", dok će se dva sata ranije u borbi za treće mejsto sastati poraženi polufinalisti.

Bonus video: