Zeta 2011 želi da namuči šampiona

"Prihvatamo ulogu favorita, ali je Zeta igrama u ligaškom dijelu, a potom i Superligi pokazala da ima kvalitet", ističe Igor Jovović
124 pregleda 2 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: ABA liga
Igor Jovović, Foto: ABA liga
Ažurirano: 20.05.2014. 10:53h

Budućnost Voli i Zeta 2011 odlučiće o novom prvaku Crne Gore.

Aktuelni šampion je apsolutni favorit i trebalo bi da se desi čudo, pa da pehar ne ostane u vitrinama u Njegoševom parku.

Bez obzira što je kvalitet na njihovoj strani”, “plavi” respektuju rivala i smatraju da samo maksimalni zalaganjem mogu do trofeja.

"Prihvatamo ulogu favorita, ali je Zeta igrama u ligaškom dijelu, a potom i Superligi pokazala da ima kvalitet. U svom sastavu ima iskusne igrače, koji su igrali veći nivo nego što je crnogorska liga. To nam budi određenu vrstu opreza i u svaki meč moramo da uđemo 100 odsto koncentrisani i sa većim motivom od rivala. Naša je želja da finalnu seriju okončamo u što kraćem roku, ali se pita i rival. Očekujem da već u prvom meču pokažemo kvalitet i dođemo do pobjede", jasan je strateg “plavih” Igor Jovović.

Novajlija u ligi je plasmanom u finale prevazišao sva očekivanja. U finalnu seriju ulazi ratsrećen, a stručni štab brine umor igrača.

"Plasmanom u finale napravili smo veliki uspjeh, a sada želimo da dokažemo da to nije slučajno. Budućnost je apsolutni favorit, igrali smo već tri pita ove sezone (polufinale kupa i dva u Superligi) i sve smo izgubili visokom razlikom. Sada ćemo pokušati da dobijemo bar još jedan meč, što će biti teško. Veliki problem nam je što se osjeća umor kod igrača, igrali smo tri teška meča protiv Mornara i pokušaćemo u ovom kratkom periodu da bar malo osvježimo tim. Daćemo sve od sebe da u ovom prvom meču pružimo što jači otpor", rekao je Srđan Mandić, trener Zete 2011.

Prvi meč igra se večeras od 19 sati u “Morači”.

Bonus video: