Navijači u Izraelu još slave uspjeh Makabija

„Niko nije vjerovao u nas... Biće nam potrebno vrijeme da shvatimo šta smo zapravo uradili”, rekao je košarkaš Makabija Gaj Pnini
1 komentar(a)
Dejvid Blat, Foto: Beta/AP
Dejvid Blat, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.05.2014. 12:20h

Navijači u Tel Avivu i danas slave uspjeh Makabija, koji je osvojio Evroligu pobjedom protiv Real Madrida u finalu završnog turnira najelitnijeg evropskog takmičenja.

Makabi je sinoć poslije produžetka savladao Real sa 98:86 i osvojio šestu titulu prvaka Evrope u klupskoj istoriji.

Hiljade navijača obučene u Makabijeve žute dresove i klupske majice slavile su tokom noći i jutra u centru Tel Aviva.

Slavlje se prenijelo i u druge gradove, a televizijske i radio stanice su direktno prenosile program sa glavnih trgova i emitovale specijalne emisije.

„Niko nije vjerovao u nas... Biće nam potrebno vrijeme da shvatimo šta smo zapravo uradili”, rekao je košarkaš Makabija Gaj Pnini.

Prema prvim podacima, oko trećina stanovništa gledala je direktan prenos sinoćnje utakmice iz Milana, uključujući premijera Benjamina Netanjahua i predsjednika Šimona Peresa.

Obojica su poslije utakmice pozvali trenera Makabija Dejvida Blata i čestitali mu na uspjehu.

„Vi ste bili primjer odlučnosti. Svi igrači su se borili kao lavovi i pobijedili su. Gledao sam utakmicu i umalo sam doživio srčani udar. Vi ste heroji i cijelu državu ste učinili ponosnim”, rekao je Peres Blatu.

On je pozvao igrače i stručni štab Makabija, čiji je nadimak Ponos Izraela, na prijem u predsjedničku rezidenciju kada se vrate u zemlju.

„Izrael je dobar u nemogućim stvarima”, rekao je Peres.

Bonus video: