Pružićemo maksimum da ostvarimo san i odemo na Mundobasket

Idemo u Ukrajinu da pobijedimo iako znamo da je Ukrajina kao domaćin bez poraza. Igraju izuzetno dobro. Pokušaćemo da ih dobro analiziramo. Igraju pet šest godina praktično u istom sastavu i taj tim je već stigao jednom do Svjetskog prvenstva, istakao je crnogorski selektor
2464 pregleda 2 komentar(a)
Zvezdan Mitrovic trener kosarkaske reprezentacije Crne Gore
Zvezdan Mitrovic trener kosarkaske reprezentacije Crne Gore
Ažurirano: 18.02.2019. 18:37h

Košarkaška reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za završni kvalifikacioni ciklus, u okviru kojeg će protiv Ukrajine i Letonije tražiti plasman na Svjetsko prvenstvo.

Našim košarkašima bi mogao da bude dovoljan i jedan trijumf kako bi osigurali put u Kinu, ali iako oslabljeni, izabranici Zvezdana Mitrovića pokušaće da slave u oba meča i time zagarantovano obezbijede plasman na Mundobasket.

Selektor Mitrović ističe da će ekipa dati sve od sebe, uprkos povredama koje su je zadesile.

- Idemo maksimalno optimistički, ali veliki hendikep su povrede. Košarkaši su se odazvali, došli, pružićemo maksimum da ispunimo san i odemo na Svjetsko prvenstvo. - kazao je Mitrović.

Najveći problem je plejmejker. Van stroja su Nikola Ivanović i Ognjen Čarapić zbog povrede, a priključio im se i Nikola Pavlićević koji je povrijedio skočni zglob pa neće nastupiti u Kijevu. Jedini preostali organizator igre je Derek Nidam, dok će ostali morati da se adaptiraju.

- Ivanović i Čarapić koji su na posljednjim mečevima bili osnovni organizatori su van tima. Čak se i njihova zamjena Pavlićević povrijedio i to nam predstavlja ogroman hendikep. Nidam stiže, ali je dobio otkaz u Monaku, tako da nam je situacija sa plejmejkerima daleko od sjajne. Vidjelo se da smo od prozora do prozora napredovali, ali sve dosta zavisi od organizatora igre, tako da će neki igrači koji nisu plejmejkeri morati da budu transformisani na tu poziciju kako bi se adaptirali na situaciju. Momci se dobro znaju, naučili smo se jedni na drugi i pokazali smo napredak zasnovan na njihovom odnosu i pristupu. To nas je dovelo na korak od Kine. - ističe crnogorski selektor.

Iako je jedan trijumf možda dovoljan, prostora za kalkulacije nema. Razmišlja se samo o sljedećem protivniku, a to je Ukrajina, sa kojom se naša selekcija sastaje u petak od 18 sati. U prvom meču u Nikšiću, Crna Gora je slavila rezultatom 90:84.

- Matematike ima dosta pred ova posljednja dva meča. Ali razmišljamo samo o narednoj utakmici. Idemo u Ukrajinu da pobijedimo iako znamo da je Ukrajina kao domaćin bez poraza. Igraju izuzetno dobro. Pokušaćemo da ih dobro analiziramo. Igraju pet šest godina praktično u istom sastavu i taj tim je već stigao jednom do Svjetskog prvenstva. Atletski su jaki, dobili su u ovom sastavu jednu Španiju sa Rodrigezom, Oriolom. Dvorana u Kijevu je uvijek puna i atmosfera je dobra. Znam dobro te momke jer sam ih više od 70 odsto trenirao u Ukrajini. Mislim da će opet presuditi borba, želja, motiv. - zaključuje Mitrović.

Crna Gora je treća na tabeli, sa istim skorom kao i Letonija - šest pobjeda i četiri poraza, dok je Ukrajina peta sa polovičnim učinkom - slavila je pet puta a zabilježila je isto toliko poraza.

Bonus video: