Preokret Oklahome, Vašington pregazio Indijanu

Junak je bio Rasel Vestbruk koji je meč završio sa 38 pogodaka, uključujući i tri slobodna bacanja 6,4 sekunde prije kraja
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2014. 06:29h

Oklahoma je u nedjelju veče izgubila od LA Klipersa iako je vodila i sa 22 poena razlike, ali joj se sinoć sve vratilo - "gromovi" su slavili na svom terenu sa 105:104, i to nakon što su 49 sekundi prije kraja bili u minusu od sedam koševa.

Tim Skota Bruksa je poveo sa 3:2 u seriji i u noći između četvrtka i petka se vraća u Los Anđeles sa prvom meč loptom za finale Zapada.

Junak je bio Rasel Vestbruk koji je meč završio sa 38 pogodaka, uključujući i tri slobodna bacanja 6,4 sekunde prije kraja (faulirao ga je Kris Pol, kojem je Redži Džekson ukrao loptu u posljednjem napadu) i tako postavio konačan rezultat.

Kevin Djurent je ovog puta, za razliku od prethodnog meča, bio pravi u najtežem trenutku - deset od ukupno 27 poena je postigao u posljednja tri minuta i 23 sekunude. Prije te košgeterske serije u finišu popularni Kej Di je šutirao 17-3 iz igre u prve tri četvrtine...

"Ovakve pobjede se pamte. Idemo u LA da završimo posao", poručio je Vesbruk nakon što je Klipersima je bilo nedovoljno i plus 13 u posljednjoj četvrtini (101:88)...

Blejk Grifin je sa 24 poena i 17 skokova predvodio goste, veteran Džamal Kroford je upisao 19, Pol 17 uz 14 asistencija.

Na Istoku, Indijana je igrala za prolaz u finale, ali je prizemljena i deklasirana kod kuće - Vašington je pobijedio sa 23 poena razlike (102:79).

Pejsersi i dalje kontrolišu stvari, vode sa 3:2 u seriji, s tim što se šesti meč igra u domu "čarobnjaka".

Briljirao je poljski centar Marčin Gortat i došao do najboljeg učinka u ple-ofu u karijeri.

On je imao učinak od 31 pogotka i 16 uhvaćenih lopti (sedam u napadu), Džon Vol ga je ispratio sa 27, uz po pet skokova, asistencija i izgubljenih lopti, a solidan je bio i Bredli Bil (17).

Na drugoj strani su dvocifren učinak imali samo Pol Džordž (17) i Dejvid Vest (15), dok je podbacio Roj Hibert sa samo četiri pogotka, tri asistencije i dva skoka.

"Nismo imali šta da izgubimo. Igrali smo kao očajnici koji žele da iskoriste svaki minut u sezoni i tako ćemo igrati do kraja. Možda i ne bude dovoljno, ali borićemo se do posljednje sekunde", kazao je Gortat.

Galerija

Bonus video: