Veliki preokret Klipersa za 2:2

U posljednjoj četvrtini su imali minus 16, ali su se LA Klipersi izvukli i izjednačili u polufinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije protiv Oklahome na 2:2
0 komentar(a)
Daren Kolison, Foto: Reuters
Daren Kolison, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.05.2014. 23:20h

Gubili su 29:7 na startu, u posljednjoj četvrtini su imali minus 16, ali su se LA Klipersi izvukli i izjednačili u polufinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije protiv Oklahome na 2:2.

Činilo se da će "gromovi" i drugi put za manje od 48 sati osvojiti "Stejlps centar", jer su vodili od početka i imali sve u svojim rukama.

Ali, timove koje vodi Dok Rivers nikada ne smijete da otpišete, jer sjajni trener uvijek izvuče nekog keca iz rukava. Večeras je to bio Daren Kolison, koji je 10 od svojih 18 poena ubacio u posljednjih dva minuta i 58 sekundi četvrtini za konačnih 101:99.

Oklahoma je imala posljednji napad, ali je Rasel Vestbruk promašio trojku, a Serž Ibaka je iz odbojke prekasno uputio šut za produžetak. Svejedno, nije ni pogodio...

Osim Kolisona, zapažen učinak su imali i Kris Pol (23 koša i 10 asistencija), Blejk Grifin (25) i Džamal Kroford (18).

U poraženom timu je najefikasniji bio MVP lige Kevin Djurent sa 40 pogodaka, ali se "krio" u trenucima odluke, dok je Vestbruk meč završio sa 27 poena.

Bonus video: