Majami i San Antonio poveli 2:0 u polufinalnim serijama, zmija u svlačionici Portlanda!

U ligaškom dijelu sezone, Majami je izgubio sve četiri utakmice od Bruklina. U plej-ofu je, međutim, priča drugačija
0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Beta/AP
Lebron Džejms, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.05.2014. 07:04h

Majami i San Antonio poveli su 2:0 u polufinalnim serijama plej-ofa.

U Istočnoj konferenciji, Majami je na svom terenu bio bolji od Bruklina 94:82 (15:21, 30:25, 24:21, 25:15), i upisao osmu uzastopnu pobjedu u plej-ofu, dok je na Zapadu San Antonio porazio Portland 114:97 (29:26, 41:25, 17:20, 27:26).

Podsjećanja radi, u ligaškom dijelu sezone, Majami je izgubio sve četiri utakmice od Bruklina. U plej-ofu je, međutim, priča drugačija.

Tokom posljednjeg meča sa Bruklinom, Majami je uglavnom bio u zaostatku sve do trice Reja Alena na tri minuta i četiri sekunde prije kraja treće četvrtine. Majami je posljednju dionicu dobio 25:15 i osigurao ubjedljivo vodstvo u seriji.

U šampionskom timu pet igrača je imalo dvocifren poenterski učinak, a nijedan nije imao dabl-dabl. Predvodio ih je Lebron Džejms sa 22 poena, Kris Boš je dodao 18 i šest skokova. Preko 10 poena upisali su i Dvejn Vejd (14), Rej Alen (13) i Mario Čalmers (11).

Mirza Teletović je bio najbolji u Bruklinu sa 20 poena, pri čemu je pogodio šest trojki iz devet pokušaja. Šon Livingston dodao je 15, a Pol Pirs i Džo Džonson sa po 13 koševa. Izostao je, pak, učinak pleja Netsa Derona Vilijamsa koji je prvi put u karijeri ostao bez koša u doigravanju, uz šut iz igre 9-0.

Naredne dvije utakmice igraće se u Bruklinu, a prva od njih već u noći između subote i nedjelje.

Sedam igrača imalo je dvocifren poenterski učinak u pobjedi San Antonija, a najefikasniji je bio Kavaj Leonard sa 20 poena (šut iz igre 9-8, za tri poena 4-4).

Toni Parker sa 16 poena i 10 asistencija, te Tijago Spliter sa po 10 poena i skokova imali su dabl-dabl učinak u Sparsima.

Nikola Batum sa 21 poenom, Demijan Lilalrd sa 19 koševa i Lamarkus Oldridž sa 16 poena i 10 skokova bili su najbolji u porazu Portlanda.

Utakmica u Teksasu imala je i interesantnu uvertiru. Naime, igrač Portlanda Tomas Robinson je u svom ormariću u svlačionici pronašao - zmiju!

Zajedno sa saigračima, Robinson se uplašio i pobjegao iz svlačionice. Jedino je priseban bio Mo Vilijams koji je pozvao obezbjeđenje, ali i slikao zmiju i sliku postavio na društvene mreže.

"Stvarno sam se uplašio... Uzeo sam patiku i vidio zmiju! Niko mi nije vjerovao dok nije pogledao", rekao je Robinson.

U početku se mislilo da se radi o bebi zvečarki, ali je kasnije utvrđeno da zmija, dužine između tri i četiri metra, nije bila iz porodice otrovnica. Niko, međutim, nije znao da objasni kako se zmija našla u svlačionici Portlanda...

Naredna utakmica igra se u noći između subote i nedjelje u Portlandu.

Bonus video: